Godišnji horoskop za 2016. godinu

Izvor: b92.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Ljubav i stil

Ovnovima povoljna finansijska situacija, za Bikove ovo će biti godina ljubavi, Blizanci moraju biti oprezni a za Rakove težak početak. Lavovima predstoji lijep period, Djevicama Saturn iz znaka Strijelca nije naklonjen, pred Vagama je bolja godina od prethodne, a Škorpijama će se sve želje ostvariti.

Strijelac će biti hirovit, Jarčevi će praviti izuzetne aranžmane sa inostranstvom, Vodolije će upadati u zamršene situacije, a Ribe će biti uvučene u razmirice sa prijateljima.

OVAN (21.03. do 20.04)

U 2016. godinu ulazite veoma ambiciozno i već u prva tri mjeseca mnogi Ovnovi će mjenjati posao ili će doživjeti promjene statusa ili mjesta boravka. Godina je izuzetno povoljna, naročito prva i zadnja četiri mjeseca u godini, za sva poslovna dešavanja, ali i za rješavanja i razrješavanja mnogih zakonskih, pravnih ili administrativnih problema kao i za rješavanja pitanja dugovanja.

Mnogi Ovnovi će se odlučiti za karijeru u inostranstvu ili uopšte za započinjanje nečeg novog, kao i za prihvatanje ponuda koje se tiču privatnog posla, preseljenja ili inostranstva. Na momente neće biti lako i promjene bi mogle da imaju prizvuk prisilnog, ali svakako će biti povoljne, pa dilemama nema mjesta. Jedino maksimalno izbjegavajte poslovanje u mutnim vodama i na crno i petljanje sa sumnjivim likovima. Nikako se ne suprotstavljajte promjenama, jer ih svakako nećete izbjeći.

Finansijska situacija tokom 2016. će biti povoljna, a sigurni novčani dobici sljeduju na samom početku godine i tokom jesenjih mjeseci. I partnerski, pa i porodični odnosi, će doživeti velike preokrete sa naglaskom da će mnogi jednu vezu prekinuti da bi započeli drugu, ili će dolaziti do izvjesnih problema vezanih za starije članove domaćinstva. Oni pripadnici znaka koji su sami mogu doživjeti fatalan susret tokom prva četiri mjeseca i od oktobra pa do kraja godine.

Zdravstveno je moguća obnova nekih hroničnih problema, ali naglašeno vodite računa u saobraćaju moguće su povrede glave tokom cijele godine.

BIK (21.04. do 20.05)

U 2016. Bikovi ulaze sa velikim optimizmom, ali morate biti oprezni da vas preveliki optimizam ne ponese u gubitak i u razočarenje. Jupiter iz znaka Djevice će vam donijeti velika poboljšanja života, kao i mnogo povoljnosti i dobitaka. Povoljan uticaj Plutona iz znaka Jarca omogućiće vam i da rješite svoje partnerske probleme i odnose, pa će mnogi slobodni Bikovi naći svoju drugu polovinu i svoju karmički srodnu dušu. Dakle, i emotivno i poslovno očekujte da ćete realizovati mnoge zaostale poslove, započeti nove, a mnogi Bikovi će se vratiti na stara radna mjesta.

Povoljan upliv Jupitera omogućiće vam dobitke koji na momente mogu biti i iznad vaših očekivanja kao i rješavanja. Očekujte i vijesti vezane za nasljedstva, ali i povraćaj zaostalog novca. Izmirićete ili naplatiti dugove. Godina je izuzetno dobra ako planirate da dižete kredit. Finansije će biti snažne, ali očekujte poveće troškove oko polovine godine.

Na polju ljubavi je bezmalo idealno i svi koji planiraju potomstvo, a i oni koji ne planiraju mogu očekivati da tok proleća i ljeta bude izuzetno plodan. Iskoristite vaših pet minuta i ako ste dosad i bili tvrdoglavi budite više spremni na kompromis. Mnogi će obnoviti veze bilo da su se samo posvađali ili razveli, a mnogima će se stare ljubavi vraćati intenzivno u život.

Zdravstveno bi mogli biti prisutni problemi sa krvotokom i nogama.

BLIZANCI (21.05. do 20.06)

Godina pred vama će biti sa dosta napetosti iz razloga poslovnih poteškoća i nerješenih sporova. Jupiter iz znaka Djevice i Saturn iz znaka Strijelca kao i Neptun iz znaka Riba vam neće biti previše skloni i tokom ove godine, pa morate biti stvarno oprezni u svim segmentima života.

Svaki prevelik rizik bi mogao da vas odvede u ćorsokak ili u gubitak. Ne kockajte se sa zakonom ili propisima i ne planirajte ništa na veliko kao ni odlaske i putovanja. Sa druge strane ove loše konstelacije bi mogle uzrokovati i određene povoljnosti. Period proljeća i pogotovo period od septembra bi mogao biti veoma povoljan. Imaćete sjajnu priliku da se istaknete na poslu, ali i da se konačno izborite za povišicu i vjerovatno uspjeti da se riješite nagomilanih problema.

Zvijezde vam neće biti posebno naklonjene, ali to ne znači da nećete dobiti podršku od starih prijatelja, starih partnera ili starijih osoba uopšte, kao i uspješno okončanje eventualnih sudskih sporova sa naglaskom na kraj ljeta i tok jeseni.

Polje finansija je nestabilno, ali krajem godine očekujte finansijski dobitak koji će vas oporaviti. Polje ljubavi, pogotovo ako ste slobodni, će obilježiti jedan fanatično uporan Jarac ili Strijelac koji vas neće ostavljati na miru, ali ni ravnodušnim. Ali i ako niste slobodni budite oprezni da to ne postanete.

Razmirice u braku će postajati sve češće i teže i realan ishod je razilaženje. Uzrok problema i razilaženja mogu biti finansijski problemi, ali i treća osoba koja bi mogla da se pojavi i napravi razdor.

U pogledu zdravlja, mogući su problemi sa plućima kao i reumatske tegobe i problemi sa zglobovima.

RAK (21.06. do 22.07)

Godina na momente neće biti laka, posebno tokom prve polovine 2016. ali vi ćete svakako i bez obzira na sve odisati zadovoljstvom. Na to će najviše uticati harmonija koja vlada na poslovnom, ali i emotivnom planu. Kad kažem da godina na momente neće biti laka mislim na moguće probleme koji će vas naterati da promjenite svoje stavove, ali i odnose prema okruženju a mnogi će Rakovi doživeti kompletne transformacije i promjene.

Te promjene neće same po sebi biti lake i iziskivaće određene i psihičke i fizičke napore, ali je ishod pozitivan. Uz podršku Jupitera iz znaka Djevice možete očekivati apsolutnu podršku i protežiranje od strane bliskih nadređenih i šefova kao i mnogo povoljnosti u poslovanju kao i u svakodnevnom životu. U to se ubrajaju i dobri partnerski odnosi u smislu ortakluka, kao i moguća uspješno riješena zakonska pitanja, kao i dobre ponude vezane za inostranstvo ili inostrana predstavništva.

Polje finansija će biti dosta jako i očekuju vas iznenadni dobici. Mnogi Rakovi će uspješno rješavati pitanja nekretnina, a i doživljavati uspješna pomjeranja u karijeri i zapošljavanje. Isto važi i za polje ljubavi. Ljubav će procvetati, a mnogi će doživeti fatalnu ljubav na poslu ili sa nekim sa kime poslovno sarađuju ili sa nekim ko živi u vašem neposrednom okruženju. Jedini savjet je da se ni slučajno ne upuštate u tajne veze ili bilo kakve vrste manipulativnog djelovanja, bilo da se radi o poslu ili emocijama, jer to vodi direktno u propast.

Zdravstveno, redovno kontrolišite grudni koš i grudi.

LAV (23.07. do 22.08)

Pred vama je lijep i rekao bih ekstremno stabilan period. Imaćete naglašenu potrebu da se iskažete i dokažete kao autoritet, a tokom 2016. će vam bukvalno sve polaziti za rukom. Materijalna situacija će biti na zavidnom nivou, pogotovo u periodu od februara do avgusta da bi u periodu od septembra do kraja godine bili nagrađeni za uspjeh koji ste postigli tokom prošlog perioda. Moguće da se radi i o zaslugama koje ste zaslužili ili zaradili na neki način mnogo godina unazad.

Kada kažem materijalna situacija prvenstveno mislim na pitanje obezbjeđivanja materijalnih dobara, ali da bi se to u potpunosti ostvarilo Saturn iz znaka Strijelca će vam obezbjediti stabilne poslove, zaposlenje i sigurnu budućnost.

Sigurne novčane dobitke očekujte u periodu proleća koji će moguće stizati iz više izvora. Ako su postojali nagomilani problemi ili zaostali iz nekog prošlog perioda i godina tokom 2016. će biti riješeni. Očekujte zvanična rješenja i odluke.

Polje ljubavi će obilježiti neko iz znaka Jarca i Strijelca i očekujte potpuno iznenadan susret na potpuno neobičnom mjestu i sa potpuno neobičnom osobom. Očekujte i da vam moguća veza, ako ste slobodni, donese i materijalnu dobit ili bar mogućnost za tako nešto, a ako ste u vezi ili braku pogotovo, očekujte da preko ili uz partnera ostvarite dodatne povoljnosti i uspjeh.

Svakako i jedni i drugi biće prijatno iznenađeni. Neko će biti u vezi ili ne onako kao treći ili bivši, uspjeti da pokrene bujicu pozitivne energije i strasti, bićete na velikom iskušenju tokom proljeća. Neko od vaših prijatelja ili neko sa kime poslovno sarađujete bi vam mogao postati i nešto više.

Zdravstveno su mogući stomačni problemi, problemi sa cirkulacijom sa naglaskom na venama nogu.

DJEVICA (23.08. do 22.09)

Pred vama je u najblažem izrazu zanimljiv period. Saturn iz znaka Streijlca vam nimalo nije sklonjen a Jupiter u vašem znaku treba da napravi ravnotežu. Sa poslovne strane možete očekivati uspjeh, ali će se on, osim što će biti na mišiće, odnositi uglavnom na početke privatnog poslovanja u vašem bliskom okruženju. Neko ko je dio porodice ili u najdaljem tumačenju neko ko vam znači za porodicu, i kao da jeste član ili dio porodice, odigraće ključnu ulogu vezanu za vaš poslovni status, ali i u pokretanju privatnog biznisa i po pitanju nekretnina.

Prva tri mjeseca 2016. predstavljaju period oporavka i zanimljivih šansi i mogućnosti da se finansijska situacija dovede u red. Period proljeća će biti veoma težak i u sebi će nositi malo veće probleme i prekide poslovanja ili promjene koje će biti turbulentne i u tom periodu nije preporučljivo ulaziti u bilo kakve poslovne projekte iz razloga što se jako teško realizuju kao i iz razloga mogućnosti previda, prevare ili neprijatnosti sa zakonom.

Period ljeta će biti povoljan kada uz određena usporavanja ipak možete ostvariti zamisli, otputovati, riješiti jedan važan problem, ali će to biti na određen način prelomni period kada bi trebalo da donesete jednu važnu odluku. Da bi uspjeli ne smijete biti toliki perfekcionista kao što jeste, već stvarno odlučni. Naročito u toku jula kada će se od vas očekivati da presječete Gordijev čvor.

Polje ljubavi biće veoma zanimljivo kada će se mnoge Djevice naći u strasnom ljubavnom trouglu. Saturn će postaviti situaciju iskušenja, gde ćete shvatiti da li je vaš odnos trpljenje ili vrijednoća. Neptun iz znaka Riba će to rušiti i uvesti vas u jednu veoma romantičnu i zanimljivu priču, najverovatnije baš sa pripadnikom znaka Riba, koji će vas opčiniti.

Ako ste u vezi ili braku to neće biti povoljno po vaš status veze, bez obzira koliko opčinjavajuće bilo, ali ako ste slobodni to će biti nešto o čemu sanjate i maštate. U igri su i neko bivši, i Jarac a i Strijelac. Veze koje su na relaciji ja ovdje druga strana u inostranstvu sigurno uspjevaju.

Zdravlje će biti uglavnom stabilno, ali stomačni problemi će postajati sve prisutniji.

VAGA (23.09. do 22.10)

Pred Vagama je jedna od korektnijih godina u odnosu na prethodne. Jedina stvar koja je potrebna je da se morate više angažovati ukoliko želite da izbijete u prvi plan i budete primjećeni i da uticaje koji stižu iz porodičnog kruga ovaj put prihvatite, a ne da odbijate kao što je to do sada bilo. Već od samog početka godine, a posebno od aprila i naročito od maja do septembra, vas čekaju velike promjene.

Vaši odnosi na poslu će se vidno promjeniti, ali i popraviti. Tačnije rečeno, čeka vas i novi posao, ali i stabilna situacija koja bi mogla da vas obezbjedi na duge staze, ali moraćete da podnesete na neki način popriličnu žrtvu za to. Promjena tog tipa najnaglašenija je u junu. Nečeg ćete morati da se odreknete, ili da izgubite da biste napredovali. Žrtva će biti materijalne prirode, a mogući problemi i žrtve su i na poslovnom planu, odnosno moraćete jedan posao, ma koliko vam stalo do njega, da žrtvujete za drugi.

Nemojte se plašiti ovakvih izazova i iskušenja, jer su oni za vaše dobro. Finansije će vam biti na momente izuzetno dobre, a onda na momente, posebno od juna do septembra ćete nemilice trošiti, što će vam izazvati velike psihoze, a polovinom aprila budite oprezni, jer tada će uslijediti manja kriza i gubitak. Polje ljubavi će obilježiti obilje veza i za slobodne i za zauzete.

Karakteristika za 2016. je ta što će se izgubiti vaša poznata neodlučnost i karakteristika nudim, a ne dam. Vage u vezi ili braku su i dalje u krizi i moguće da i brak ili veza bude žrtva.

Zdravstvena situacija je krajnje nestabilna i promjenljiva. Bubrezi su vaša senzitivna tačka svakako i na to ste navikli, ali ove godine bi to moglo da bude i veći problem. Šećer.

ŠKORPIJA (23.10. do 22.11)

Lijepa i povoljna godina je pred vama. Puni ste snage. Sve se namjestilo u vašu korist i očekujte pomjeranja na ljestvici uspjeha intenzivno tokom cijele 2016. godine, kao i značajne poslovne uspjehe. Ako ne ostvarite uspjeh u januaru i februaru kada je realno procenat ispunjenja veoma visok, period jula i avgusta donosi gotovo sigurna ostvarenja planova. Jedino neki put budite spremni da prihvatite i pokoju kritiku od onih koji vas dobro poznaju.

Tokom 2016. godine moći ćete potpuno da se posvetite poslu, pa i samima sebi i riješite mnoge probleme koji su vam dugo unazad bili teret. Jupiter će mnogima doneti značajnu imovinsku korist, ali i zaposlenja u većim organizacijama, bankama i sl. Neko od prijatelja iz vašeg znaka će biti od znatne pomoći, a mnoge Škorpije će dobiti ponudu za odlazak ili posao u inostranstvu. Ako je u pitanju neko rukovodeće mjesto ili pozicija koja zahtjeva određenu odgovornost, a vaše učešće, kalendarski ljetnji mjeseci su gotovo siguran period za uspjeh sa naglaskom na jun.

Novčanih problema neće biti i očekujte dosta dobre prihode. Na momente će biti odlaganja, ali očekujte da ćete imati priliku da uložite u nešto vrijedno što bi vam moglo u budućnosti donijeti prihode. Polje ljubavi će biti obelježeno velikim strastima, kontaktima i ljubavlju. Strasna veza je moguća već u februaru, koja bi mogla slobodnima da bude početak nečega što će im obilježiti budućnost. Zauzetima status nije ugrožen, ma šta se dešavalo.

Zdravlje snažno osim sistema za varenje, uslijed neuredne i nepravilne ishrane. Zadnja loža.

STRIJELAC (23.11. do 21.12)

Pred vama je godina za analiziranje i krajnje je vrijeme da preispitate mogućnosti. Vaši kvaliteti se dovode u pitanje i imaćete konstantan osećaj da vam izmiče tlo pod nogama. Gubite sigurnost, a samim tim i pozicije i šta god da odlučite, pogrešno odlučite ili se završi negativno po vas. Šta god mislili, vi ste većim dijelom 2016. sami sebi najgori neprijatelj. Saturn u vašem znaku i Jupiter iz znaka Djevice, kao i Neptun iz znaka Riba vršiće nepovoljan upliv na vaš znak i realno će vam donijeti gomilu obaveza, ali i problema.

Vrlo vjerovatno i zakonskih. Jupiter iz znaka Djevice bi vas mogao baciti u troškove, ali i u probleme vezane za vašu karijeru. Neptun u kolo prevare, laži, obmane, pa i krađe. Ono šta ste do sada radili bi moglo da naiđe na negativne komentare i reakcije, a da vi ne uspijete ni na koji način da dokažete bilo šta. Može se desiti da vaše naivno i dječije poimanje te trenutne stvarnosti bude razlog da nazadujete.

Februar i mart bi mogli da vam poprave situaciju, ali jun, jul i avgust idu silaznom putanjom. Vaša materijalna i imovinska situacija bi mogle da se pogoršaju u tom periodu do nivoa iznemoglosti i nemoći. Tek od avgusta i naročito od septembra možete da očekujete novčane dobitke i period kada treba da iskoristite povoljan vjetar koji će početi da duva na poslovnoj sceni, a u oktobru, novembru i decembru za trud i zalaganje na poslu slijedi nagrada.

Polje ljubavi će biti vrlo nepovoljno i kućna atmosfera će biti nezadovoljavajuća, prepuna realnih sumnji i protkana nepovjerenjem, takođe realnim. Veze i brakovi tada plaćaju cenu. Nećete biti pošteđeni prevare ili preljube, pa otvorite oči i kontrolišite partnera, ili i sami pazite da ne budete otkriveni.

Zdravstveno biste mogli imati samo jedan problem, a to je nervna slabost.

JARAC (22.12. do 19.01)

Jupiter u znaku Djevice tokom većeg dijela 2016. znači da vas tokom cijelog tog perioda čeka mnogo povoljnosti. Bićete puni energije, otvoreni i raspoloženi za nova iskustva. Jupiter će vam donijeti i mnogo opuštenosti, a vaš vladar Saturn u vašem prirodnom drugom polju podstaknuće snagu da se izborite sa svim materijalnim nedaćama, ali i da ih riješite napokon. Ako niste tokom 2015. mogli da uradite značajnije stvari na tom polju tokom proljeća i ljeta 2016. ćete gotovo sigurno uspjeti.

Tokom proljeća i ljeta bićete u akciji koja će polovinom godine biti krunisana uspjehom i finansijskom satisfakcijom i očekuju vas sigurni novčani dobici i materijalno obezbjeđenje. Mnogi Jarčevi će praviti izuzetne kontakte i aranžmane sa inostranstvom i sa institucijama visokog ranga, a svi koji rade u fabrikama koje se bave proizvodnjom i trgovinom automobilima, autobusima i slično, kao i u avio-saobraćaju će imati vanserijskih uspjeha. A naročito Jarčevi koji su na bilo koji način u poljoprivredi.

Vaša finansijska situacija će se globalno vidno poboljšati, ali očekujte i da ćete dosta potrošiti ulažući u poslove, ali i moguća putovanja. Polje ljubavi će vam tokom ove godine biti obilježeno tajnom vezom ili mogućom uzbudljivom avanturom.

Zdravstveno, mogući su problemi sa alergijama i kožnim problemima.

VODOLIJA (20.01. do 18.02)

Svi vaši planovi i sva vaša aktivnost tokom ove godine biće usmjereni na posao i zaradu. Pod snažnim uticajem Saturna iz znaka Strijelca bićete ekstremno koncentrisani na posao i bavićete se samo time da obezbjedite čvrstu i stabilnu budućnost. Mnogim Vodolijama će na tom putu pomoći izvjestan vid nasljedstva, ali i bez toga, tokom prva tri mjeseca i tokom avgusta, mnogo toga o čemu već dugo vremena imate brigu biće rješeno.

Vaš vladar Uran iz znaka Ovna i Jupiter iz znaka Djevice će vam dodatno obezbjediti i solidnu zaradu do avgusta, a od septembra na momente i veoma dobru finansijsku situaciju. Ono što je možda najvažnije je stavka da ćete posle mnogo godina imati dovoljno vremena i za privatni život.

Biće na momente dosta zamršenih situacija kao i dosta kašnjenja ili sudskih i administrativnih problema, sa naglaskom na imovinska pitanja, ali nikako ne izbjegavajte potpisivanje ozbiljnijih ugovora. Ono što je vaše to će biti vaše, a dugovi koje imate će biti rješeni od septembra do kraja godine. Imaćete potpisane ugovore i konačna rešenja. Znaćete na čemu ste već u oktobru i nemojte dozvoljavati da neko drugi donosi odluke umjesto vas. Sve je na vašoj strani. Samo ni slučajno ne pokušavajte da dođete do nečeg, što nije vaše ili vam ne pripada.

Vrata inostranstva se vrlo jasno otvaraju i mnogi pripadnici znaka Vodolije će se sasvim ozbiljno razmišljati na tu temu od jeseni. Polje ljubavi ne naglašava mnogo romantike, ali ljubavi i ljubavnih dešavanja da. Pogotovo početkom i krajem godine.

Zdravstveno bi pojačano nerviranje moglo uticati na pad imuniteta.

RIBE (19.02. do 20.03)

Posebno prvih četiri i zadnja četiri mjeseca donose pojačanu nervozu i stresne situacije. Istrajnost i upornost ne spadaju baš u vaše vrline, ali savjet za 2016. je da ne gubite strpljenje tek tako. Neke razmirice među prijateljima i kolegama na poslu i nešto nalik na svađu prijeti da poremeti odnose već u februaru. Moguć je i bliski susret sa nekom dominantnom osobom vezanom za vašu prošlost, a naglašena strast takođe može izazvati razmirice i svađe. Odstupite od tvrdoglavih stavova i godinu pred vama će obilježiti uspjeh i sreća.

Proljeće i ljeto ćete provesti u lijepom raspoloženju, ali pritisak neće prestajati i taj pritisak može proizvesti svađe, prevare i neke vrste izdaje, mogućnost novčanog dobitka u maju, koji će znatno smiriti napetosti. Ne pretjerujte u sanjarenju i mašti, i ne idealizujte previše nikog. I ne vjerujte baš svakom.

Egoizam nije uvijek dobar put. Tokom proljeća i ljeta krasiće vas jaka unutrašnja energija i snaga koje će vam obezbjediti potrebnu hladnokrvnost i koncentraciju.

Pojačana aktivnost će biti vezana i za vaše tajne neprijatelje i za one koji vole da rade iza leđa i one koji vas otvoreno ne podnose a tajno vam podmeću klipove u točkove, intrigirajući, pričajući laži, ili pokušavajući da vam „isperu mozak“ i ubace razne „viruse“ od kojih vaš nervni sistem puca. Kompleksi, izdaje, malverzacije, sve je u opticaju do početka proljeća i od početka jeseni. Ne ulijećite u slatkorječive varijante i ne vjerujte previše onima koji vas kao sa oduševljenjem prihvataju i nazovi vole.

Od septembra stiže potrebna energija i novac da poslujete punim plućima i očekujte izvjestan uspjeh na poslovnom planu. Finansijska situacija biće dobra i ulagaćete u nekretnine ili sređivanje kućnog okruženja. Krajem godine moguć je kontakt sa strancima i putovanje. Polje ljubavi će biti nestabilno. Emocije će biti posebno naglašene, a neko iz poslovnog svijeta će pokušati bliže da vam priđe iz razloga ljubavi. Ili će vas stara ljubav posjetiti i podjsetiti na prošlost. To će vam prijati i velike su šanse da uđete u priču.

Zdravstveno, noge će vam biti najviše opterećene, ali obratite pažnju i na pritisak. Nervni sistem.

Astrolog Milan Šašić 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider