Da li perete patike u veš-mašini? Evo kako da ne uništite omiljene farmerke i obuću

Izvor: GS

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

Ljubav i stil

Foto izvor: GS

Da li perete patike u veš-mašini ili razmišljate da to uradite? Evo nekoliko savjeta za vas.

Vlasnik firme za čišćenje Vil Lankston tvrdi da pranje patika u mašini za veš nije najbolja ideja. U mašini se može uništiti lijepak koje drži patike, čak i ako ih perete samo hladnom vodom.

Savjetujem vam da ne perete svoje patike u mašini i da ih nikako ne stavljate u mašinu za sušenje. Toplina ih može zgužvati i uništiti lijepak koji ih drži. U sušilici se ipak mogu stisnuti, zavisno od toga od kojeg su materijala – rekao je za Daily Mail.

Umjesto pranjem u mašini, patike možete očistiti nježnim pranjem na ruke. Lankston je potvrdio i stari mit da će peškiri biti nježniji ako se s njima u sušilicu veša ubaci teniska loptica.

Ako želite da vam peškiri budu nježni, preporučujem da ubacite lopticu prije sušenja. Možete je ubaciti i s pernatim jaknama, jastucima i svime što treba dobro otresti dok se suši. Teniska loptica pomaže da se rublje brže osuši – rekao je.

Tvrdi da “čišćenje” pantalona u zamrzivaču nije moguće, već preporučuje da ih operete nakon pet nošenja, te da ih izvrnete prije pranja kako biste usporili njihovo izbljeđivanje. Iako nam se čini da je veš čistiji s malo više deterdženta, Lankston ipak smatra da to nije tako, prenosi portal Lepa&Srećna.

Previše praška za pranje rublja može stvoriti nove probleme poput mrlja na odjeći, neugodnih mirisa u mašini i dužeg sušenja odjeće – rekao je.

Otkrio je i da pranje rublja na visokoj temperaturi ne ubija bakterije, već preporučuje korišćenje izbjeljivača na bazi hlora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider