“Vezeni most” srpsko-kineskog prijateljstva na Dan djeteta u Istočnom Sarajevu

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Dječije odjeljenje Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu i Društvo srpsko-kineskog prijateljstva organizovali su danas manifestaciju “Vezeni most”, kojom su obilježili 1. jun – Dan djeteta.

Dječiju biblioteku u Istočnom Sarajevu posjetila je kineska delegacija u kojoj je pored zvaničnika bilo i osmoro djece iz Kine, koja borave u Republici Srpskoj. 

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kolašinac izrazila je zadovoljstvo što su gosti manifestacije članovi udruženja srpsko-kineskog prijateljstva, predstavnici Konfucijevog instituta i studenti i profesori sa Katedre za kineski jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

“Na ovaj način želimo da iskažemo našu zajedničku brigu i ljubav prema svoj djeci svijeta”, rekla je Kolašinac Srni. 

Direktor Konfucijevog instituta u Sarajevu La Višin rekao je Srni da se ovaj dan u Kini obilježava već dugi niz godina. 

“Danas smo posebno srećni jer smo u prilici da Dan djeteta obilježimo nizom aktivnosti, zajedno sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo i djecom Istočnog Sarajeva”, rekao je Višin. 

Ovoj manifestaciji prisustvovao je i predsjednik Društva srpsko-kineskog prijateljstva Miju Helong. 

Nakon obraćanja predstavnika Udruženja srpsko-kineskog prijateljstva, Konfučijevog instituta i Matične biblioteke, održana je zajednička radionica “Drvo prijateljstva” u kojoj su mališani pravili drvo na kome su ispisali poruke prijateljstva. 

Organizovana je i izložba radova likovne sekcije Matične biblioteke na kojoj su predstvaljene znamenitosti Republike Srpske, a na kraju manifestacije upriličen je koktel sa tradicionalnim srpskim i kineskim jelima. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider