U Podgorici park posvećen Đorđu Balaševiću

Izvor: Agencije

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Kultura

Foto izvor: N.N.

U čast velikog jugoslovenskog kantautora Đorđa Balaševića, u Podgorici je otvoren park na Bulevaru Mihaila Lalića u Bloku pet, posvećen slavnom pjevaču iz Novog Sada.

Park je zvanično otvoren u utorak naveče, na dan kada bi slavni Novosađanin slavio 68. rođendan. Tim gestom Podgorica se oprostila od Balaševića, koji je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je grad odlučio da se Panonskom mornaru oduži ne riječima, nego konkretnim djelom.

Kada smo 19. februara ove godine čuli vijest o preranom odlasku Đorđa Balaševića, Podgoricom, kao i čitavom bivšom Jugoslavijom, zavladala je tuga. Svi smo imali osjećaj da smo izgubili nekog svog, nekog najbližeg. Nismo pronalazili riječi da opišemo taj osjećaj tuge. Stoga smo osjećajući potrebu, zbog svega onoga što nam je dao i nama nešto mlađima, ali i onim starijima, odlučili da se Panonskom mornaru odužimo, ne riječima, nego djelom – rekao je Vuković.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2