U četvrtak promocija knjige „Odbačene pjesme“ Dare Sekulić

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Kultura

Foto izvor: Arhiva

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 10. oktobra, promociju knjige „Odbačene pjesme“ istaknutog pjesnika Dare Sekulić.

Promocija knjige, o kojoj će govoriti književnik Stevan Tontić, biće održana u internet-čitaonici Matične biblioteke u 18.00 časova.

Novu knjigu pjesama Dare Sekulić, koja je nastala od pjesama koje je Sekulićeva izostavljala iz poetskih djela nastalih i objavljenih nakon 2007. godine, objavila je Matična biblioteka.

Za nju su to bile privremeno odbačene, ali ne i bačene pjesme. Da ih je kojim slučajem bacila, uništila, njen opus ostao bi okrnjen i oštećen, svejedno što je i bez ovih poznih priloga već bio izuzetno bogat, sa mnogim primjerima vrhunske, životom ovjerene poezije – saopšteno je iz Matične biblioteke.

Matična biblioteka, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, organizuje Dane otvorenih vrata kako bi i na taj način upoznala javnost o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.

Tokom Dana otvorenih vrata, koji će biti održan 9, 10. i 11. oktobra, planiran je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis novih članova biblioteke po promotivnoj cijeni od pet KM.

Posjetioci će tom prilikom moći da se upoznaju o organizaciji rada Matične biblioteke, knjižnim fondom i pravilima ponašanja u biblioteci, a tokom Dana otvorenih vrata ovu ustanovu posjetiće srednjoškolci iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Iz Matične biblioteke podsjećaju da će predstavnici ove ustanove posjetiti Sajam knjige u Beogradu i promovisati svoju izadavačku produkciju, kao i u skladu sa mogućnostima, obnoviti knjižni fond biblioteke novim naslovima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider