Srdanovićeva “Lejla”- najprodavaniji roman u 2018.

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godina u

Kultura

Foto izvor: YT rtrs

Od izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva ove godine najprodavaniji je bio roman “Lejla” Slobodana Srdanovića koji je zasnovan na istinitim događajima.

Među najprodavanijima su i “Zna li ko engleski” Dragana Tepavčevića, dobitnika “Zlatne sove”, ali i klasici srpske književnosti “Na Drini ćuprija” Ive Andrića, “Gorski vijenac” Petra Petroviće Njegoša i “Vojnik ničije vojske” Ilije Gajice, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Najtraženije knjige drugih izdavača u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u ovoj godini bili su “Koreni” Dobrice Ćosića u izdanju “Lagune”, “Šta mi ovo treba” Emira Kusturice u izdanju “Vukotić medija”.

Tu su i “Lagunina” izdanja – “Solunska 28” Neleta Karajlića i “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića, te “Jednog dana u decembru” Džozi Silver u izdanju “Vulkana”.

Od naslova iz oblasti literature najprodavanije djelo od izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva su Ezopove “Basne”.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva je top-listu najprodavanijih knjiga u Republici Srpskoj za 2018. godinu napravio na osnovu parametara i informacija dobijenih iz pet poslovnih centara i 20 knjižara.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2