Sokolac: Sutra počinju radionice “Mjuzikl osjećanja”

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Kultura

Foto izvor: FB / Plesni klub NIKA

Plesni klub “Nika” Sokolac, u saradnji sa “Forum teatrom” iz Istočnog Sarajeva, sutra pokreće četvoromjesečni ciklus radionica pod nazivom “Mjuzikl osjećanja”.

Jovana Vujičić, predsjednik i koreograf u Plesnom studiju “Nika”, rekla je danas Srni da je otvoren poziv za sve mlade iz Sokoca od 11 do 15 godina za učešće na ovim besplatnim radionicama za jačanje životnih vještina kroz ples i teatar.

Ona kaže da će putem kreativnog procesa stvaranja tematskih plesnih koreografija i pozorišnim elementima po metodama “Forum teatra”, polaznici savladati osnovne elemente koji će ih naučiti da osvijeste svoje emocije, prepoznaju osjećanja drugih i ispoljavaju ih na društveno prihvatljive načine.

Kao rezultat očekuju se dvije prezentacije Teatra potlačenih, forum predstave u kombinaciji sa plesnim tačkama koje će tematski biti vezane za problem koji mladi budu obrađivali u predstavi – navodi Vujičićeva.

Prema njenim riječima, planirani su i drugi pojedinačni nastupi i prezentacija projekta “Mjuzikl osjećanja”, koji će kroz bitna izražajna sredstva svakog bića, riječ, zvuk i pokret približiti razumijevanje emocija i stanja duha.

Ovo je, ističe ona, jedinstven projekat ovakve vrste koji će kroz umjetničke i kreativno edukativne elemente programa pokušati da pronađe pozitivna rješenja i nauči mlade kako da savladaju određene prepreke u odrastanju i komunikaciji sa okolinom.

Radionice forum teatra vodiće reditelj Vitomir Mitrić.

Plesni klub “Nika” osnovan je 2010. godine u Sokocu. Članovi Nike su višestruki državni prvaci i finalisti Evropskih prvenstsva iz modernih plesova.

Od 2016. godine Klub je svoje djelovanje proširio i na Sarajevo i od tada ima više od sto članova. Pored takmičarskog dijela, “Nika” je bila realizator različitih projekata u saradnji sa državnim i međunarodnim institucijama koji su za cilj imali sadržajniji i zdravi život djece u BiH.

“Forum teatar” osnovan je 2000. godine i jedino je udruženje u Istočnom Sarajevu koje svoju djelatnost obavlja u oblasti kulture i edukacije i predstavlja vodeću organizacija u sprovođenju programa vršnjačke edukacije u borbi protiv nasilja.

Vezane vijesti:
Za pet projekata odobreno više od 110.000 KM

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider