Slikar sa Pala predstavio svoj rad na prestižnoj izložbi u Berlinu

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Kultura

Foto izvor: Arhiva

Akademski slikar Marko Kusmuk sa Pala sa svojom serijom slika “Surditas” predstavio se sinoć na prestižnoj internacionalnoj izložbi pod nazivom “Meta” u Berlinu.

Osim Kusmuka, na ovoj međunarodnoj izložbi svoje radove su predstavili i umjetnici Vanesa Notli (Vanessa Notley) iz Velike Britanije, Malatsion (Malatsion) iz Francuske i Hajke Rušmajer (Heike Ruschmeyer) iz Njemačke.

Kusmuk je rekao za Srnu da se nakon Lajpciga i Rendsburga četvrti put ove godine predstavio njemačkoj publici, a da radovi iz ciklusa “Surditas” nose ovogodišnju prvu nagradu fondacije “Vladimir Veličković”.

Prisustvo naših umjetnika na međunarodnoj umetničkoj sceni od velikog je značaja, kako za pojedinca, tako i za našu umetničku scenu. Njemačka ima jak sistem u okviru koga vizuelna umjetnost funkcioniše, a Berlin je jedan od istaknutijih centara umjetnosti – istakao je Kusmuk.

On je naveo da izložba “Meta” kroz crteže i skulpture istražuje jednu dimenziju koja je van materijalnog okruženja, a umjetnički stil i izraz četvoro umjetnika će kod posmatrača motivisati osjećaj uznemirenosti, ali i gracioznosti.

Marko Kusmuk pripada generaciji savremenih srpskih slikara, a do sada je ostvario 15 samostalnih i oko 80 drugih izložbi i umjetničkih projekata u zemlji i inostranstvu, gdje njegovi radovi dobijaju međunarodna priznanja.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider