Promovisan časopis “Čuvarkuća”

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Kultura

Foto izvor: srna

Udruženje za zaštitu i očuvanje životne sredine “Eko Željeznica” iz Istočne Ilidže predstavilo je večeras naučno- popularni časopis “Čuvarkuća” čiji je cilj razvoj svijesti o značaju zaštite životne sredine.

Urednik “Čuvarkuće” Branko Pjević rekao je da naziv časopisa upućuje na njegov primarni zadatak, a to je podizanje svijesti o očuvanju životne sredine koja je ugrožena zbog velike industrijske zagađenosti i nebrige čovjeka o okolini.

“Mi svi znamo šta je ekologija, ali niko ne preduzima neke značajnije korake da bi ekološki problemi bili riješeni. Naš cilj je da u ekološke projekte bude uključeno što više mladih na dobrovoljnoj osnovi, jer će radom na takvim projektima steći osnovna saznanja o zaštiti životne sredine”, naveo je Pjević.

Stručni saradnik časopisa internista-kardiolog Snježana Kešelj rekla je da se časopisom kao što je “Čuvarkuća” jača svijest o zdravoj životnoj okolini, pa samim tim i o sopstvenom zdravlju i opštem blagostanju.

“Ogroman nivo industrijalizacije izazvao je negativne efekte i na ljudsko zdravlje, pa tako i na kvalitet i dužinu ljudskog života. Više od polovine nobelovaca istaklo je da je ostalo malo vremena da se sadašnja civilizacija učini održivom, da ne bi doživjela sudbinu drevnih nestalih civilizacija”, navela je Kešeljeva.

Saradnik na projektu i član Udruženja “Eko Željeznica” Dušica Pjević naglasila je da je ona u prvom broju “Čuvarkuće” napisala osvrt na ekonomski aspekt upravljanja otpadom koji je veoma bitan kada je riječ o ekologiji.

Ona je zahvalila Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske jer izdvajaju novac za projekte koji se bave zaštitom životne sredine.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar