Konkurs za sufinansiranje projekata iz kinematografije u RS

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 sedmica u

Kultura

Foto izvor: Ilustracija

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za sufinansiranje projekata iz kinematografije za ovu godinu, u kategorijama domaćih igranih filmova, dokumentarnih i animiranih.

Pravo prijave na ovaj javni konkurs imaju zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva, koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), koji se vodi za teritoriju Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Jedan producent može prijaviti najviše dva filmska projekta u različitim kategorijama, a koji su prvenstveno namijenjeni bioskopskom, kao i svakom drugom javnom prikazivanju, u izvornom obliku, na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Filmski projekti koji se dostavljaju na ovaj konkurs moraju ispunjavati opšte uslove i kriterijume, te posebne kriterijume koji se odnose na svaku od filmskih kategorija na koje se konkurs odnosi.

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za 2019. godinu, kao i prateći projektni obrasci dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Konkursna dokumentacija i filmski projekat dostavljaju se isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo, a popunjavaju se elektronski i dostavljaju u elektronskoj i štampanoj formi, u konkursom preciziranom broju primjeraka.

Konkurs će biti otvoren 60 dana, odnosno do 2. decembra.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar