Gete institut pokrenuo platformu za digitalni kulturni sadržaj

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Kultura

Gete institut pokrenuo je digitalni kulturni kalendar kulturama.digital da bi onlajn ponudama umjetnika u oblasti kulture omogućio veću vidljivost u vrijeme korone, saopšteno je iz ogranka ovog instituta u BiH.

Kulturni radnici i kulturne institucije iz svih oblasti i iz cijelog svijeta ovdje imaju mogućnost da izvrše besplatni aploud svojih digitalnih ponuda u oblasti kulture, poput lajv strimova ili programa “na zahtjev”  i da ih na taj način učine dostupnim internacionalnoj publici.

Osobe zainteresovane za kulturu na kulturama.digital istovremeno mogu pokazati i solidarnost – dugme za donacije koje je uz svaku manifestaciju omogućava finansijsku podršku umjetniku, čime se daje doprinos i živoj kulturnoj sceni na internetu.

Portal je na engleskom jeziku i nudi sve ponude razvrstane po oblastima i datumu, a više informacija nalazi se na adresi https://kulturama.goethe.de/

– Digitalni formati umjetnicama i umjetnicima, te kulturnim organizacijama trenutno nude jedinu mogućnost da svoje radove prezentuju publici. Digitalizacija kulturu ne samo što čini dostupnom od kuće i preko granica, već sa sobom donosi i eksperimentalne i inovativne mogućnosti – istaknuto je u saopštenju.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2