Fresh Wave 2020 – Ovog ljeta, slavićemo zajedništvo, solidarnost i ljubav prema životu!

Izvor: Redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Kultura

Vjekovima stare zidine Kastela i ove godine će na više festivalskih bina ugostiti neka od najvećih i najpoznatijih imena svjetske i regionalne muzičke scene i to od 8-10. avgusta. 

Slaveći zajedništvo sa nadom u skorašnju pobjedu čovječanstva, organizatori su odlučili da daju svojevrsni omaž najrazigranijoj, najuzbudljivijoj i najisčekivanijoj muzičkoj ikoni ikada – trubaduru! Ovaj antički simbol kao dio vizuelnog identiteta ovogodišnjeg izdanja festivala obavezuje da više nego ikada promovišemo i slavimo vrijednosti kao što su zajedništvo, solidarnost i ljubav prema životu!

Uz festival su i ovaj put poznati brendovi Banjalučka Pivara, Jägermeister, Smirnoff, ali i novi partner, Coca Cola. Ovogodišnje izdanje festivala donosi impresivnu listu najcjenjenijih internacionalnih izvođača iz regiona i svijeta, a oni koji su za sada potvrdili svoj nastup ovog ljeta na banjalučkoj tvrđavi Kastel su Sven Väth, Nastia, Illario Alicante i ARTBAT.

Sven Väth je bez sumnje jedan od najvažnijih izvođača u industriji. Svenovi muzički počeci sežu u 80-te godine prošlog vijeka, a sa više od tridesetak godina na sceni mnogo je pridonio cijelokupnom žanru techno muzike, kako u muzičkom tako i u biznis segmentu. Kultni Cocoon njegovo je master djelo, a fantastični setovi od Ibice, koju je proslavio, do industrijuma Berlina i to oko svijeta, učinili su Papa Svena i njegov Cocoon legendarnim!

Anastasia Topolskaia a.k.a. Nastia dolazi iz Ukrajine i jedan je od najpoznatijih house i tehno DJ-eva sa istočne strane željezne zavjese. Karijera joj je još prije desetak godina počela u dalekom Donjecku. Zvuk kojeg preferira kreće se od pucketanja techna do melanholičnog minimuma, mada na tu osnovu rado naslanja zvuk kojeg opisuje kao geto funk. Jedna je od miljenica Monike Kruse, a njeni nastupi su redovna pojava na velikim svjetskim festivalima.

Ključ uspeha Artbat-a leži u njihovom moćnom i inovativnom zvuku najvišeg kvaliteta. Njihove numere imaju impresivan kapacitet da pokrenu i intimne plesne podijume, ali sa istim uspjehom i najveće bine. Možda baš iz tih razloga, podjednako privlače pažnju publike i izvođača, što je još jedan od specifikuma ovog ukrajinskog dua.

Ilario Alicante je talentovani izvođač koji je svoj put prema muzičkim vrhovima započeo u Livornu, ali pravi muzički uspon doživio je 2008. godine, kada je zahvaljujući zanimljivim remix izdanjima zabilježio nastupe na značajnim evropskim festivalima poput Time Warp-a, a posebno lansiranje među crem de la crem uslijedilo je nedugo nakon tog vrućeg ljeta, kada je i zvanično postao član čuvene Svemove Cocoon familije.

U vremenu svjetske pandemije pozivamo vas da budete dio NektarFresh Wave porodice i da pratite nove eksluzivne DJ setove za kvalitetno prekraćivanje vremena kojeg provodite kod kuće, a sve detalje ovogodišnjeg izdanja festival saznaj na www.freshwavefestival.com i na Facebook stranici Fresh Wave Festival – poručuje Fresh Wave ekipa.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider