Srbija večeras počinje borbu za Rio!

Izvor: B92

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Košarka

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras u Beogradskoj areni protiv Portorika (21h) počinje borbu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija, odnosno Beograd, domaćini su jednog od tri kvalifikaciona turnira, preostala dva su u Torinu i Manili, a samo pobjednici izboriće mjesto među 12 selekcija na olimpijskom turniru.

“Željni i spremni ulazimo u kvalifikacioni turnir, svjesni da neće biti nimalo lako. Portoriko dolazi dodatno pojačan sa Arojom, izuzetna su ekipa, pogotovo na spoljnim pozicijama. Jedna izuzetno ponosna selekcija koja sa velikom željom igra i nosi dres svoje države. Pozivam navijače da ispune Arenu, jer momcima mnogo znači podrška sa tribina i svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir””, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Srbija će u Beogradu u grupi A sem protiv Portorika igrati i sa Angolom (srijeda u 18 sati), dok su u B grupi Letonija, Češka i Japan.

U Torinu će igrati – Grupa A : Grčka, Meksiko, Iran; Grupa B: Hrvatska, Italija, Tunis, a u Manili – Grupa A: Turska, Senegal, Kanada; Grupa B: Francuska, Novi Zeland, Filipini.

Mjesto na olimpijskom turniru već su obezbjedili domaćin Brazil, prvaci svijeta Amerikanci, šampion Afrike Nigerija, šampion i vicešampion Južne Amerike Venecuela i Argentina, Kina kao prvak Azije, Australija kao šampion Okeanije i Španija i LItvanije kao prvak i vicepvrak Evrope.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider