Pale: Počeo turnir u uličnom basketu

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Košarka

Na Palama je danas počeo tradicionalni turnir u uličnom basketu “Streetball Pale 2019” na kome učestvuje 20 seniorskih ekipa, šest juniorskih i četiri ekipe u konkurenciji djevojaka iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Turnir se igra pod zaštitnim znakom FIBA tri na tri, a epitet međunarodni nosi jer će se basketaši iz regiona boriti za novčanu nagradu od 1.000 evra i pravo učešća na čelendžeru u Beogradu.

Jedan od organizatora turnira Marko Lazarević rekao je da se turnir održava 16. put i ima najdužu tradiciju u BiH, a cilj je promocija basketa tri na tri, koja će 2020. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju postati zvanična olimpijska disciplina.

“Ovaj sport je u ekspanziji i nadamo se da ćemo i mi dati svoj doprinos u njegovom razvoju”, istakao je Lazarević i dodao da bi u subotu, 29. juna, trebalo da bude održan revijalni meč na kojem će učestvovati članovi Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama “Sunce”.

Lazarević je dodao da će biti organizovano i šutiranje za tri poena koje će biti humanitarnog karaktera, a svi učesnici i posjetioci moći će da daju svoj doprinos.

Učesnik turnira Marijana Šehovac iz ekipe “Igman” rekla je da učestvuje na turniru nekih pet godina, od samog osnivanja ženske konkurencije, i da su uvijek igrale finale.

Generalni pokrovitelj turnira “Stritbol Pale 2019” je opština, te opština Istočno Novo Sarajevo, grad Istočno Sarajevo, Olimpijski centar “Jahorina” i veliki broj privatnih subjekata.

Takmičenje se održava na sportskim terenima na Koranu.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider