Otvoren košarkaški turnir “Tamoza Pale kup 2019”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Košarka

Foto izvor: srna

Međunarodni košarkaški turnir “Tamoza Pale kup 2019” počeo je večeras u okviru Gospojinskih svečanosti i proslave Dana opštine Pale.

Na turniru, koji se održava sedmu godinu, a učestvuju četiri kadetske ekipe košarkaških klubova “Partizan” iz Beograda, “Slovan” iz LJubljane, “Igokea” iz Laktaša i “Bosna” iz Sarajeva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je “Tamoza kup” postao sastavni dio gospojinskih svečanosti, te izrazio zadovoljstvo kvalitetom ekipa koje učestvuju na turniru.

“To su reprezentativne ekipe. Zadovoljan sam što se mnogo više pažnje posvećuje najmlađima i što se na najljepši način promoviše košarka”, istakao je Jugović.

On je naveo da je opština Pale i ove godine podržala turnir i da će tako raditi i u buduće sa sličnim manifestacijama.

Jedan od organizatora turnira Željko Krunić rekao je da se turnir odvija u lijepoj atmosferi, te pohvalio dvoranu u Sportsko-poslovnom centru “Peki” koja nudi izvanredne uslove.

“Sedmu godinu već organizujemo ovaj turnir. Ove godine, ponovo, imamo čast da dovedemo sjajne ekipe iz okruženja, a cilj turnira jeste popularizacija i afirmacija košarke među omladinom”, naglasio je Krunić.

Promoteri ovogodišnjeg turnira “Tamoza Pale kup 2019” su legendarni košarkaši “Partizana” i nekadašnji reprezentativci Jugoslavije Miroslav Berić i Zoran Stevanović.

Stevanović koji je i direktor omladinskih kategorija Košarkaškog kluba “Partizan” rekao je da je ovaj turnir u organizacionom smisli svake godine sve bolji i bolji.

Miroslav Berić kaže da je turnir prijateljskog karaktera, te da je oduševljen dvoranom na Palama i njenim uslovima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider