Meloun o Јokiću: Divim mu se, vrhunski je profesionalac

Izvor: B92

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Košarka

Foto izvor: Tanjug/AP

Nikola Јokić daje primjer svima u timu Denvera i ponaša se kao najveći mogući profesionalac, rekao je trener Nagetsa Majkl Meloun.

U posljednjoj provjeri pred start sezone, Denver je pobijedio Portland sa 129:96.

Јokić nije imao pretjerano zapažen učinak što se tiče poena, ali je zato razigravao kolege iz tima za nepunih 17 minuta koliko je bio na parketu.

U večeri kada su se sastali Denver i Portland, Majkl Meloun je biranim riječima govorio o srpskom centru.

Samo koji dan pošto je rekao da vjeruje da Јokić možda i najbolji centar u NBA, potkrijepio je svoje tvrdnje izjavama o njegovoj profesionalnosti.

Ono što volim kod Nikole je to što mu se povremeno divim. Ne samo zbog igračkih mogućnosti, već prije svega zbog radne etike. Postao je savršen profesionalac. Svaki trening, od zagrijavanja sa Felipeom Ejhenbergerom, pa do kraja, Nikola radi maksimalno naporno – kaže Meloun.

On kaže da srpski reprezentativac daje savršen primjer svima i dodaje da u sezonu ulazi u velikoj formi.

Kada je vaš najbolji igrač jedan od najboljih na svijetu, i kada radi tako marljivo i sve shvata ozbiljno da bi iz dana u dan bio bolji, to je luksuz koji imate kao trener. U velikoj je formi, posvećen je, motivisan, pozitivan i imresioniran sam i ponosan na njega zbog svega toga – dodao je Meloun.

Poslije pobjede nad Portlandom od 129:96. pitali su ga da li je definisao ko mu čini startnu petorku.

Realnost je da imamo sigurno barem sedam startera u našem timu, tako da je to teško definisati. Јoš nemam odgovor na to – zaključio je trener Nagetsa.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2