KK Obilić krenuo sa radom na Palama

Izvor: sportdc.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Košarka

Na Palama u proteklih nekoliko dana, vrijedno se radilo na formiranju i osnivanju novog košarkaškog kluba Obilića, koji je za sad jedini košarkaški tim u opštini Pale. Glavni pokretač i incijator da se osnuje novi košarkaški tim, te da košarka ponovo zaživi na Palama, nakon gašenja dva tima koja su se takmičila u Prvoj ligi Republike Srpske, bio je Mladen Koprivica, koji je izabran za predsjednika kluba.

U osnivanju kluba pored Koprivice učestvovalo je nekoliko sportskih radnika i ljubitelja sporta, koji su uz finasijsku pomoć opštine Pale formirali Skupštinu kluba. Obilić će po formiranju biti član Druge ligi Republike Srpske, a registrovano je 18 igrača. Radi se o igračima koji su uglavnom igrali u nekadašnjim paljanskim klubovima ”Feniks” i ”Jahorina” koji su ugašeni zbog finansijskih poteškoća.

Kao što smo pomenuli, za predsjednika Obilića izabran je Mladen Koprivica, koji je i sam već dugo godina u sportu, dok je šef stručnog štaba Bojan Milošević. Upravu kluba čini Skupština sastavljena uglavnom od mladih ljudi, koji su odlučili da u Pale ponovo vrate košarku, te da vrate ljubitelje košarke u SPC ”Peki”, kao nekad kad su u velikom broju bodrili paljanske timove u Prvoj ligi.

Ekipa Obilića već nekoliko dana vrijedno trenira na parketu sportske dvorane, treneru Miloševiću je najbitnije da momci budu spremni za predstojeće utakmice koje ih uskoro očekuju. Naravno, kao i svakoj ekipi koja se takmiči u Drugoj ligi, osnovni cilj je da se plasiraju u viši rang, te da ostave dobar utisak pred domaćom publikom.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider