Hrvat preživio dvije najluđe srpske trojke: Baksuz sam

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 year u

Košarka

Foto izvor: ABA Liga

Marin Rozić možda je i najmalerozniji košarkaš na prostoru bivše Jugoslavije, u dresu Cibone, dva puta je primio trojku sa više od pola terena.

Dugo će se pamtiti Kecmanova trojka za kultnu pobjedu Partizana, sada ga je drugi srpski košarkaš zavio u crno, ovaj put je to bio Marko Luković u dresu Primorske.

Prije deset godina, Bojan Bogdanović je pogodio trojku za 74:72 i Cibona je imala titulu u džepu, da bi onda Kecman postigao najluđu trojku za 75:74 i veliko slavlje crno-bijelih u Zagrebu.

Sada se Cibona ne bori za titulu, već za opstanak u ABA ligi, a važna pobjeda ispuštena je kada je bilo 78:76. Luković je iz očaja ispalio trojku, pravo u koš, pa je premotao sjećanja Marinu Roziću.

Pa ne mogu da vjerujem da sam toliki baksuz pa da mi se dva puta u Ciboni dogodi ista stvar. Lopta prolazi kroz obruč, frajer pogađa preko cijelog terena, a ja u šoku, pa zar opet – rekao je za 24sata.hr Rozić.

Naravno da je ona Kecmanova puno bolnija od ove, ali i ova jako peče jer bismo pobedom praktički osigurali mirnu završnicu. Ostat ćemo u ABA ligi, to je sigurno, ali ovakvi porazi jako bole. Pa 35 sekundi prije kraja vodili smo pet razlike, i da smo barem izgubili normalnom trojkom, a ne opet ovako… Ne sjećam se da sam ikad u karijeri dobio utakmicu sa trojkom preko celog terena u zadnjoj sekundi, a izgubio sam dvije. To je zaista raritet.”

Čak su i hrvatski komentatori ostali u nevjerici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider