Budućnost traži da se poništi finalna serija

Izvor: RTS

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Košarka

Foto izvor: aba-liga.com

Košarkaški klub Budućnost zatražio je Skupštini regionalnog takmičenja da se poništi finalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde. Podgoričani su saopštili da je o svemu obaviještena i Evroliga.

– Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost, nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost obratiće se Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Takođe, zahtijevaće i da se do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige sa drastičnim kaznama za sve klubove “koji na svojim utakmicama dozvole i djelić onoga što je Crvena zvezda na posljednjoj utakmici priredila sportskom rivalu Budućnosti.

– Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti. Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Evroligu”, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, jedini cilj ovakvog postupanja je da se ABA liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige.

Dodaje se i da su predstavnici ABA lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva Crvene zvezde i da su oni, jednako kao i igrači i stručni štab Budućnosti, bili uplašeni za bezbjednost.


Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider