Zbog alkohola 25 vozača isključeno iz saobraćaja, pet lišeno slobode

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Siniša Pašalić/RAS SRBIJA

Policijska uprava Istočno Sarajevo, sa ciljem poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, realizovala je šestočasovnu akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača, prilikom koje je 25 vozača isključeno iz saobraćaja zbog prisustva alkohola u organizmu, a pet lišeno slobode.

Tokom akcije kontrolisana su 154 vozača i alkotestirano njih 127, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kod 15 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 promila, četiri su upravljali vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 promila i jedan vozač sa količinom alkohola od 0,01 do 0,30 promila.

Pet vozača lišeno je slobode sa prisustvom alkohola u organizmu preko 1,5 promila i zadržani su u službenim prostorijama do otrježnjenja.

Po drugim osnovama sankcionisano je 26 vozača.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ističu da će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera u saobraćaju sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Na vozače i ostale učesnike u saobraćaju apelovano je da poštuju saobraćajna pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider