Zahvalnost Vladi Srpske za dugogodišnju podršku

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: fb / Opština Istočno Novo Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izrazio je danas zahvalnost predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću na svemu što je Vlada do sada učinila i čini za ovu lokalnu zajednicu, a posebno za čvrsto obećanje pomoći za dovršetak izgradnje pozorišta, sportske dvorane i Trga Republike Srbije.

“Većinu projekata u našoj opštini ne bismo mogli da realizujemo bez podrške Vlade i institucija Srpske”, rekao je Ćosić novinarima nakon što je sa Viškovićem posjetio navedena gradilišta.

On je izrazio zadovoljstvo time što se premijer na licu mjesta uvjerio koliko su to značajni i kapitalni projekti, koji prevazilaze značaj i funkcionisanje ne samo u ovoj lokalnoj zajednici, nego su od značaja i za cijeli ovaj dio Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Višković je danas upoznat o tome da je Istočno Novo Sarajevo dinamična lokalna zajednica koja spada u red izrazito razvijenih opština u Republici Srpskoj i u koju ljudi dolaze i opredjeljuju se da rade i žive.

On je naglasio visok stepen stambene i poslovne izgradnje na ovim prostorima i otvorio mogućnost smještaja zainteresovanih privrednih subjekata.

“Sve prethodne vlade Republike Srpske pomagale su i podržavale razvoj Istočnog Novog Sarajeva i raduje nas da je tu praksu nastavio i premijer Višković. To nam govori da je podrška Vlade Republike Srpske ovoj lokalnoj zajednici neizostavna i neupitna”, dodao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, veoma je bitna i činjenica da Istočno Sarajevo graniči sa federalnim Sarajevom, što predstavlja određeni izazov za odluku građana u kojoj sredini žele da žive i zadovoljavaju svoje životne, ekonomske, socijalne, kulturne, sportske i druge potrebe.

Govoreći o budućem statusu pozorišta, Ćosić je rekao da bi želio da to bude ustanova za kulturu od republičkog značaja ili institucija Narodnog pozorišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

U opštinu Istočno Novo Sarajevo od 2006. godine do danas, po različitim osnovama, uloženo je oko 131 milion KM, dok je oko 32 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Za završetak radova na izgradnji zgrade pozorišta izdvojeno je dva miliona KM, iz klirinških sredstava obezbijeđena su dva miliona KM za izgradnju sportske dvorane, a iz donatorskih sredstava Srbije oko dva miliona za izgradnju Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Vezane vijesti:
Vlada će pomoći završetak pozorišta, dvorane i trga

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider