Zahvalnost narodu Romanije u ime bratskog naroda sa Kosova

Izvor: Opština Sokolac

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština Sokolac

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke Milorad Arlov posjetio je danas opštinu Sokolac i sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom razgovarao o dosadašnjim aktivnostima vezanim za pomoć narodu Kosova i Metohije. Arlov je iskoristio priliku da posjeti i Osnovnu školu Sokolac, čiji učenici već godinama unazad podržavaju humanitarne akcije kako bi pomogli svoje vršnjake sa Kosova.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas imao priliku da razgovaram sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom koji pruža nesebičnu podršku našim akcijama. Opština Sokolac prednjači u tome, a posebnu zahvalnost dugujem učenicima, nastavnicima i roditeljima djece Osnovne škole Sokolac, koji su u našoj akciji „Podrži me – 9. januar“ prikupili najveći iznos novčanih sredstava od svih škola u Republici Srpskoj – kazao je Arlov.

Arlov podsjeća da će sredstva prikupljena ovom akcijom biti namjenjena izgradnji Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici u koji će biti smješteno 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, pohvalio je rad Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, naglasivši da je to jedinstvena veza koju narod Republike Srpske ima sa sunarodnicima na Kosovu.

Gospodin Arlov već godinama gradi most sa našim bratskim narodom na Kosovu. Više puta sam se uvjerio u njegov rad i žrtvovanje i čast mi je što smo učestvovali u sakupljanju pomoći. Rukovodstvo opštine će i narednim budžetom planirati sredstva za pomoć u izgradnji Dnevnog centra, a nastojaćemo da iduće godine ugostimo pedesetoro djece sa Kosova, koji će sedam dana provesti u Sokocu, u gostima kod svojih vršnjaka – rekao je Bjelica.

Bivša direktorica Osnovne škole Sokolac, Divna Janković, zahvalila se na posjeti, te podsjetila da su se sokolački osnovci godinama odazivali humanitarnim akcijama.

Dok nije bilo carinskih problena, slali smo novogodišnje paketiće, a kasnije kada to nije bilo moguće prikupljali smo novčana sredstva. Ponosna sam na sve učenike, ali i na roditelje, bez čije saglasnosti i pomoći ova akcija ne bi bila ovako uspješna – naglasila je Janković.

Do 31. decembra 2019. godine aktiviran je i humanitarni broj 1412. Jednim pozivom svi građani Republike Srpske mogu donirati 1KM, za pomoć izgradnji Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider