Pale: Za samofinansirajuće studente slobodna još 42 mjesta

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: fb /Ekonomski fakultet Pale

Prijavljivanje za upis u drugom roku na Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu za sufinansirajuće brucoše završava se sutra, 6. septembra, a ostala su još 42 mjesta.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Radomir Božić rekao je Srni da će polaganje prijemnog ispita biti održano u ponedjeljak, 9. septembra, sa početkom u 9.00 časova.

“Rezultati konkursa biće objavljeni 11. septembra do 14.00 časova, a upis primljenih kandidata počinje 16. septembra i završava se 20. septembra”, rekao je Božić.

On je podsjetio da je na Ekonomskom fakultetu u prvom upisnom roku popunjen odobreni broj studenata za akademsku 2019/20. godinu koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske.

Božić je naveo da je Ekonomski fakultet sa Pala jedina visokoškolska ustanova u BiH koja je potencijalnim studentima omogućila elektronsku prijavu za upis, a obezbijeđen je i mobilni tim za dostavljanje dokumentacije radi uštede vremena.

Kandidati koji imaju prebivalište na području istočne Hercegovine – Foča, Gacko, Bileća, Ljubinje, Nevesinje, Trebinje i Berkovići mogu se javiti na mejl prijemni@ekofis.yes.rs.ba kako bi mobilni tim Ekonomskog fakulteta Pale preuzeo njihova dokumenta potrebna za prijemni ispit.

“U nastojanju da olakša upis budućim sufinansirajućim studentima na prvu godinu studija obezbijedili smo 40 jednokratnih stipendija od 165 KM za 40 sufinansirajućih studenta upisanih u prvu godinu prvog ciklusa studija oba studijska programa – Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo”, ističe Božić.

Prema njegovim riječima, prednost će imati kandidati koji ostvare bolje rezultate na rang-listi sa sva tri upisna roka i kandidati lošijeg imovinskog statusa.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider