Za pet projekata odobreno više od 110.000 KM

Izvor: srna

Objavio:

vijesti

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Za pet projekata organizacija civilnog društva sa područja Sokoca odobreno je više 110.000 KM, u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu/ ReLOaD/, izjavio je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Mitar Pržulj.

On je najavio da će početkom avgusta početi realizacija projekta Fudbalskog kluba “Sokolac” pod nazivom “Fudbal za sve”, čija je vrijednost 16.650 KM.

Pržulj je rekao da je za projekat Plesnog kluba “Nika” pod nazivom “Mjuzikl osjećanja” izdvojeno 19.900 KM, a za projekat “Zajedno za ljepši Sokolac” Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” obezbijeđeno 19.650 KM.

Prema njegovim riječima, Udruženje proizvođača mlijeka “Romanija” za projekat “Unapređenje higijenskih uslova za bavljenje proizvodnjom mlijeka” dobiće 19.560 KM.

On je naveo da je sokolačkom Udruženju građana “Aurora” u okviru ovog javnog konkursa odobreno 35.000 KM za realizaciju projekta “Ekonomsko osnaživanje višečlanih porodica putem plasteničke proizvodnje”.

Predsjednik “Aurore” Irena Šućur rekla je Srni da je ovo udruženje dobilo “zeleno svjetlo” za nabavku 15 plastenika za višečlane socijalno ugrožene porodice.

Ona je dodala da će u narednih šest mjeseci biti organizovana edukacija o savremenoj plasteničkoj proizvodnji za korisnike plastenika.

“Dodjela plastenika biće izvršena u saradnji sa sokolačkim Centrom za socijalni rad, koji je obavio kategorizaciju ovih porodica i pripremiće listu najugroženih, kojima je ovaj vid pomoći neophodan”, nevala je ona.

Prema njenim riječima, za realizaciju ovog projekta, čija je ukupna vrijednost 35.000 KM, 70 odsto sredstava će obezbijediti UNDP, a 30 odsto opština Sokolac.

Opština Sokolac je u partnerstvu sa UNDP-jem raspisala javni poziv na osnovu kojeg je nakon provedenih postupaka odobreno pet, od deset predatih projekata, u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu /ReLOaD/.

ReLOaD je regionalni projekat koji finansira EU, a sprovodi UNDP.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider