Vukoviću priznanje Ujedinjenih nacija

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnicima Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću i Sarajeva Abdulahu Skaki uručena su danas u Sarajevu specijalna priznanja Ujedinjenih nacija za doprinos saradnji i miru.

Podsekretar UN i specijalni savjetnik generalnog sekretara UN-a Adam Dieng rekao je, uručujući priznanja, da je riječ o priznanju za doprinos saradnji, miru i dijalogu kroz uspješnu organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF).

Vaš angažman je bio snažna poruka i najbolji primjer u pravcu izgradnje mira i kohezije. Okupili ste evropsku omladinu i napravili događaj koji će ljudi u ovoj zemlji pamtiti zauvijek – poručio je Dieng.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je iznenađen, ali i počastvovan ovim priznanjem.

Iznenađen sam što je vijest o ovom našem projektu stigla i do Ujedinjenih nacija, što nam predstavlja posebnu satisfakciju. Više od pola godine nakon završetka EYOF, mogu da kažem da je klima u ovoj zemlji veoma loša i da je taj festival bio jedan od rijetkih pozitivnih događaja. To je manifestacija koja je okupila veliki broj ljudi, koja nam je pokazala da je saradnja moguća u oblastima u kojima imamo zajednički interes, a da nikome ne nanosi štetu – naglasio je Vuković.

Vuković i Skaka pozvani su u Njujork, gdje bi trebalo da razgovaraju sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider