Vuković: Ulažu se veliki napori da turizam ne trpi posljedice korona virusa

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SRNA

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je, u izjavi za BN televiziju, da je pandemija virusa korona negativno uticala na turizam Istočnog Sarajeva, ali da se čini sve da se turisti, bez obzira na otežano kretanje među državama i mjere koje su uvedene usljed epidemiološke situacije, privuku na Jahorinu i druge turističke destinacije na području grada dodatnim, ljetnim sadržajima i povoljnim cijenama.

Olimpijski centar Jahorina je obezbijedio dodatne, zanimljive, ljetne sadržaje, a i samo otvaranje ljetne sezone bio je dobar marketinški potez koji je privukao pažnju javnosti. Očekujemo da ovo ljeto, ipak, bude uspješno, a cilj svih nas jeste da ljeto na Jahorini bude privlačno koliko i zima. Znamo svi da je jahorinska zima poznata u cijelom regionu – rekao je Vuković.

Vuković je istakao da i jahorinski hotelijeri ulažu velike napore da osmisle aktivnosti kojima će upotpuniti sadržaje na ovoj planini, a dokaz za to je i Termag rejs trka, održana prije dva dana, koja je okupila veliki broj takmičara i koja zaslužuje pohvale.

Vuković je naglasio da Istočno Sarajevo posjeduje brojne sadržaje, poput Jahorine, Trebevića, Romanije i drugih mikro destinacija koje može da ponudi turistima.

Istočno Sarajevo proglašeno je i zvanično turističkim mjestom, a ostvarujemo i najveći broj noćenja tokom godine u cijeloj Republici Srpskoj. Priroda nam je dala brojna bogatstva, a u proteklom periodu je urađeno mnogo kad je riječ o turističkim sadržajima i kreiranju turističkog proizvoda, tako da možemo reći da je turizam strateška grana privrede za razvoj ovog područja – rekao je Vuković.

Vuković je podsjetio da uskoro treba da bude održana i Međunarodna biciklistička ‘Trka kroz Srbiju’, koja i ove godine startuje iz Istočnog Sarajeva.

Veoma nam je drago što ćemo opet biti domaćini starta trke i što ova trka simbolično povezuje dva značajna turistička centra – Jahorinu i Zlatibor.Trka će biti završena u Novom Sadu, a odmah nakon nje krenuće trka Beograd-Banjaluka, tako da ćemo imati veliki biciklistički karavan sa učesnicima iz oko 30 zemalja. Osnovni cilj ovog takmičenja je promocija biciklizma i zdravog načina života, ali ono što je nama jednako važno jeste i promocija našeg grada i turističkih potencijala koje imamo – naglasio je Vuković.

Vuković je izrazio nadu da, zbog epidemiološke situacije, neće doći do odgađanja ranije najavljenih sportskih događaja na Jahorini, ali je naglasio da će se svi koji učestvuju u organizaciji tih aktivnosti ponašati u skladu sa propisanim mjerama.

Očekuju nas Jahorina ultra trejl, veoma interesantan sportski događaj koji od ove godine organizuje OC Jahorina, a koji privlači veliki broj takmičara iz nekoliko zemalja, kao i tradicionalni košarkaški kamp i ‘Piksi kup’. Prilikom održavanja tih događaja, biće poštovane sve mjere koje tada budu na snazi – rekao je gradonačelnik Nenad Vuković u izjavi za BN televiziju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider