Vuković svečano otvorio 59. Međunarodnu “Trku kroz Srbiju”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: atv

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković večeras je, nakon revijalne trke djece u ovom gradu, proglasio svečano otvorenom 59. Međunarodnu biciklističku Trku kroz Srbiju, koja prvi put počinje iz Republike Srpske.

Vuković je zahvalio biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske koji su ukazali povjerenje Istočnom Sarajevu da bude domaćin otvaranja ove trke.

“Za Istočno Sarajevo ovo je veliki dan. Bili smo domaćini Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala, a danas smo opet dio velikog sportskog događaja”, rekao je Vuković.

On je zahvalio vladama Srbije i Republike Srpske, Olimpijskom centru Јahorina i drugim sponzorima koje su pomogli finansiranje i realizaciju Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju.

Vuković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u prilici da ugosti gradonačelnike svih gradova kroz koje prolazi ovogodišnja Trka kroz Srbiju jer je to mogućnost za razvijanje prijateljskih odnosa.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević istakao je ogroman značaj što se dvije zemlje zbližavaju i sportskim manifestacijama.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Јaćimović istakao je veliki značaj koji za Srpsku ima organizovanje ove sportske manifestacije i dobru saradnju vlada Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja rekao je da je danas dan predstavljanja ekipa, te da su svi učesnici smješteni na Јahorini.

Kuvalja je istakao da je sve sporemno za sutrašnji start u 12.00 časova, dodajući da su gradonačelnici gradova kroz koje trka prolazi prepoznali značaj ove sportske manifestacije za promociju turizma.

Nakon revijalne trke djece i ceremonije otvaranja, predstavili su se učesnici – 150 takmičara iz tridesetak zemalja.

Trka koja počinje sutra i trajaće po etapama do petka, 2. avgusta, voziće se od Istočnog Novog Sarajeva preko Јahorine, Pala, Priboja, Zlatibora, Čajetine, Mionice i Beograda do Požarevca.

Biciklistička trka će startovati sutra u 12.00 časova ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon starta biciklisti će se kretati prema kružnom toku, Hilandarskom i Ulicom Kasindolskog bataljona, gdje će nastaviti regionalnim putem Јahorina-Istočno Sarajevo. Potom će se spuštati prema vodovodu, praviti krug kod hotela Espanja, a cilj prve etape biće ispred zgrade Gradske uprave.

Ceremonija proglašenja pobjednika prve etape je u 14.10 časova, a u 14.30 časova predviđene su izjave za novinare.

Uz takmičarski dio, ova manifestacija ujedno promovišu i turističke potencijale Republike Srpske i Srbije.

Takmičarski dio Trke kroz Srbiju nije zanemariv, jer biciklisti iz svih krajeva svijeta skupljaju bodove za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Prva trka održana je 1939. godine, te se ove slavi 80 godina takmičarskog biciklizma u Srbiji.

Vezane vijesti:
Biciklistička “Trka kroz Srbiju” startuje 30. jula iz Istočnog Sarajeva
“Trka kroz Srbiju” kreće iz Istočnog Sarajeva i sa Jahorine
Biciklističku trku “Kroz Srbiju” otvaraju djeca iz Istočnog Sarajeva

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider