Vuković i Lučić sa novim rektorom o značaju Univerziteta u I. Sarajevu

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić razgovrali su danas sa novoizabranim rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mirkom Kulićem o nastavku međusobne saradnje Gradske uprave i ove visokoškolske ustanove.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je važnost Univerziteta za grad Istočno Sarajevo, regiju i Republiku Srpsku.

Grad je uvijek poštovao autonomiju univerziteta, ali se uvijek interesovao za statusna pitanja koja mogu da imaju refleksiju na Istočno Sarajevo – rekao je Vuković i naglasio da se Grad protivi daljem rasipanju Univerziteta u Istočnom Sarajevu širom istoka Republike Srpske, kad je riječ o fakultetima i pojedinim studijskim programima.

Sagovornici su se složili da na fakultetima , kao ni u studentskim organizacijama, ne smije da bude političkih uticaja.

Kulić je uvjerio sagovornike da je, povodom nedavnih natpisa u medijima o temi srpskog jezika i ćirilice, svjestan važnosti nacionalnih interesa u pogledu zaštite jezika i pisma, te da je u tom smislu patriotski orijentisan.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Grad nastavljaju dobru i uspješnu saradnju u interesu stabilnosti i razvoja Univerziteta, zaključeno je na dnašnjem sastanku.

Sagovornici su se složili da podržavaju aktivnosti za izgradnju objekta Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i obezbjeđivanje prostora za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u SPC „Peki“ na Palama.
Sastanku su prisustvovali prorektori Sandra Ivanović i Vera Nišić Ćevriz.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider