Vuković i Lučić sa novim rektorom o značaju Univerziteta u I. Sarajevu

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 dana u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić razgovrali su danas sa novoizabranim rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mirkom Kulićem o nastavku međusobne saradnje Gradske uprave i ove visokoškolske ustanove.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je važnost Univerziteta za grad Istočno Sarajevo, regiju i Republiku Srpsku.

Grad je uvijek poštovao autonomiju univerziteta, ali se uvijek interesovao za statusna pitanja koja mogu da imaju refleksiju na Istočno Sarajevo – rekao je Vuković i naglasio da se Grad protivi daljem rasipanju Univerziteta u Istočnom Sarajevu širom istoka Republike Srpske, kad je riječ o fakultetima i pojedinim studijskim programima.

Sagovornici su se složili da na fakultetima , kao ni u studentskim organizacijama, ne smije da bude političkih uticaja.

Kulić je uvjerio sagovornike da je, povodom nedavnih natpisa u medijima o temi srpskog jezika i ćirilice, svjestan važnosti nacionalnih interesa u pogledu zaštite jezika i pisma, te da je u tom smislu patriotski orijentisan.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Grad nastavljaju dobru i uspješnu saradnju u interesu stabilnosti i razvoja Univerziteta, zaključeno je na dnašnjem sastanku.

Sagovornici su se složili da podržavaju aktivnosti za izgradnju objekta Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i obezbjeđivanje prostora za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u SPC „Peki“ na Palama.
Sastanku su prisustvovali prorektori Sandra Ivanović i Vera Nišić Ćevriz.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar