Volonterski tim pomaže građanima Sokoca

Izvor: Opština Sokolac

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština Sokolac

Na Sokocu je formiran Volonterski centar koji će putem svojih timova pomagati građanima u dostavi namirnica i lijekova u vrijeme ograničenog kretanja, rekla je Srni koordinator volonterskih timova opštine Sokolac Svjetlana Rajić.

Prema njenim riječima, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica donio je odluku o pokretanju volonterskog centra zbog novonastale situacije i mjera koje su preduzete za sprečavanje širenja virusa korona.

Timovi volontera imaju zadatak da organizovanim terenskim akcijama, u skladu sa iskazanim potrebama, dostavljaju namirnice, lijekove i sredstva za higijenu, licima koja su u izolaciji i sugrađanima koji nisu u mogućnosti da to obave sami zbog organičenog kretanja – navela je Rajićeva.

Ona je istakla da je trenutno u Volonterskom centru angažovano 10 lica i pozvala mlade da se uključe u ovu humanu akciju pomoći starijim i bolesnim licima kojima je pomoć neophodna.

Rajićeva je naglasila da će timovi volonterskog centra posjetiti i stanovništvo u seoskim područjima nakon što prijave svoje potrebe Volonterskom centru opštine Sokolac.

Građani kojima je potrebna pomoć volonterskih timova treba da pozovu brojeve 066-605-408 ili 057- 444- 441 u vremenu od 7.00 do 15.00 časova.

Rajićeva je rekla da volonteri imaju svu adekvatnu opremu, maske, dezinfekciona sredstva, rukavice.

Ona je dodala da na prijavljenu adresu timovi uz potrebne namirnice donose i fiskalni račun, prema kojem volonterima treba dati novac za kupljene proizvode ili lijekove.

Volonterski centar pozvao je da se jave i lica iz inostranstva, sa područja opštine Sokolac, koja brinu za svoje porodice ili stare roditelje.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider