Viši privredni sud u Banjaluci odbio žalbu grada Istočno Sarajevo i gradske turističke organizacije

Izvor: ATV

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: ATV

Rješenjem Višeg privrednog suda u Banjaluci od 28. januara, odbijena je žalba Grada Istočno Sarajevo i gradske turističke organizacije na Odluku o osnivanju TO „Pale“, čime je potvrđena legitimnost osnivanja i djelovanja opštinske turističke organizacije, rečeno je danas na konferenciji za novinare načelnika opštine Pale Boška Jugovića i direktora TO „Pale“ Dragana Jakića.

Načelnik Jugović rekao je da ovo rješenje o legitimnosti paljanske TO služi na ponos svih građana naše opštine, koji će imati najveću korist od formiranja TO, ali da ostaje nejasno zašto nekome smeta dobrobit Paljana.

S obzirom na žalbe, vidimo da iza toga stoji i Turistička organizacija grada i sam Grad Istočno Sarajevo, nažalost, jer se prije svega radi o dobrobiti stanovnika opštine Pale. Drago mi je da je Sud pravilno procijenio odluku i ja koristim priliku da čestitam svim građanima Pala na formiranju ove veoma značajne javne ustanove, koja nije ustanova ni načelnika ni opštinske uprave, već svih stanovnika opštine Pale. Želim direktoru Jakiću uspješan rad i čestitam mu – istakao je Jugović, podsjetivši da opština Pale posjeduje 90 odsto turističkih potencijala Grada Istočno Sarajevo, te da TO „Pale“ očekuje mnogo posla na promociji Pala.

Direktor TO „Pale“ Dragan Jakić izrazo je zadovoljstvo odlukom Višeg privrednog suda, te istakao da je paljanska turistička organizacija, za sve vrijeme trajanja sudskog procesa, poštovala odluke suda i nije izlazila iz pravnih okvira.

Čitavo vrijeme smo pozivali gradsku turističku organizaciju na saradnju, a, evo i ovim putem, ponovo ih pozivam da zajednički radimo na promociji opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske. Sve vrijeme dok je trajao postupak, a bio je to zaista dug period, mi smo jednim dijelom bili spriječeni da obavljamo naše aktivnosti. Ipak, uspjeli smo da radimo i organizujemo manifestacije poput `Snježne čarolije`, gdje smo prodali blizu četiri hiljade ulaznica i sav prihod biće usmjeren u humanitarne svrhe, kao što smo i najavljivali, a vidjećemo kome su najpotrebnija ta sredstva. Imali smo učestale sastanke sa udruženjem hotelijera i OC „Jahprina“, gdje smotražili modele kako da na najbolji način predstavimo turističku destinaciju Jahorinu, koja se najvećim dijelom nalazi u opštini Pale, tako da ćemo već u martu, putem naše ambasade u Rumuniji, organizovati jednu studijsku grupu tur – operatera inovinara, jer se zaista pokazalo kao potreba da se otvaraju nova tržišta za Jahorinu – rekao je Jakić.

On je podsjetio da je Opština Pale, pored Grada Trebinja, jedina iz Republike Srpske dobila projekat Ujedinjenih nacija, koji će besplatno izraditi Strategiju plana i promocije razvoja turizma na području Pala, te najavio brojne aktivnosti na promociji opštine, počevši sa Međunarodnim sajmom turizma u Beogradu, koji će biti održan od 21. do 24. februara.

Podsjećamo, prvostepeni organ, Privredni sud u IS,20. novembvra donio je Odluku o formiranju TO „Pale“, nakon čega je uslijedila žalba Grada Istočno Sarajevo  i gradske TO Višem privrednomsudu u Banjaluci, koji je Rješenjem iz 28. januara odbio žalbu i potvrdio legitimnost skupštinske odluke iz 30. maja o osnivanju Turističke organizacije opštine Pale.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2