Vakcinisano 90 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 days u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Tanjug/AP

Vakcinu protiv virusa korona Astra Zeneka danas je primilo 90 građana starijih od 65 godina iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, rekao je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

Vasiljević je naveo da ova lica neposredno nakon vakcinacije nisu imala nikakvih problema, ali im je sugerisano da narednih nekoliko dana prate zdravstveno stanje.

– Objasnili smo im koje su očekivane neželjene reakcije, koje su blage, na koje ne bi trebalo obraćati značajniju pažnju, ali i one koju su teže – pojasnio je Vasiljević i dodao da bi građani sa težim reakcijama na vakcinu trebalo da se obrate porodičnom ljekaru.

On je rekao da je i za sutra predviđena imunizacija 90 građana starijih od 65 godina, uz napomenuo da je prije dva dana Fajzerom vakcinisano 96 korisnika Doma za starija lica Istočno Sarajevo, čime je zaokružen plan vakcinacije za ovu sedmicu.

Vasiljević je napomenuo da se imunizacija starih lica nastavlja naredne sedmice, najvjerovatnije kineskom vakcinom Sinofarm, a plan će biti napravljen tokom vikenda, što će zavisiti od toga koliko doza dobiju od Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo, od koje je zatražen veći broj.

On je naveo da se vakcine raspoređuju prema broju stanovnika u pojedinim regijama u Republici Srpskoj, ali da ne zna, s obzirom na to da nije stigao veći kontingent vakcina protiv virusa korona, da li će im biti isporučen onaj broj doza koji je tražen.

Prema njegovim riječima, do sada je vakcinisan 41 zaposleni u Domu za starija lica, 100 korisnika ovog doma, 55 zdravstvenih radnika Doma zdravlja, te 140 građana starijih od 65 godina.

Vakcinacija počinje sutra u 10.00 časova u prostorijama Matične biblioteke Istočno Sarajevo, prostoru koji je, kako je objasnio Vasiljević, adekvatan jer se u njemu mogu sprovoditi sve propisane epidemiološke mjere, ali i one koje su neophodne nakon vakcinacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider