Uspješno izvedena vježba spasavanja “Јahorina 2020”

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SRNA

Pokazna vježba spasavanja “Јahorina 2020”, koja je obuhvatala evakuaciju skijaša, turista sa žičare, danas je uspješno izvedena na šestosjedu Ogorjelica, s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

U vježbi koju je organizovao Olimpijski centar “Јahorina” učestvovali su pripadnici Gorske službe spasavanja “Јahorina”, uz pomoć Republičke uprave Civilne zaštite.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je novinarima da su oni uvijek tu kako bi pružili podršku Olimpijskom centru za vrijeme zimske turističke sezone.

– Naši timovi koji nisu aktivni u procesu deminiranja u zimskom periodu biće angažovani za hitno medicinsko zbrinjavanje na planini, a za sada će biti dostupna dva tima. Ako bude potrebe za više, Republička uprava stoji na raspolaganju – naveo je Novitović i dodao da svi moraju imati razumijevanje za medicinsko osoblje u Bolnici “Srbija” i domovima zdravlja koji ne mogu biti angažovani u ovakvim zadacima zbog virusa korona.

Prema njegovim riječima, korona je nešto što je prioritet svih institucija u Srpskoj, ali je Republička uprava sa svojim kapacitetima tu da pruži podršku svim skijašima i onima koji budu koristili prostor i staze Olimpijskog centra kako bi se osjećali sigurno i bezbjedno.

Šef Gorske službe spasavanja “Јahorina” Miro Kalem rekao je sa su spremni za početak zimske turističke sezone i da su ovom vježbom pokazali dobru efikasnost i da mogu da odgovore svim sutuacijama, te da stoje na raspolaganju skijašima i turistima koji se zadese na Јahorini.

Kalem je dodao da je na stazama svakodnevno nekoliko ljudi iz Gorske službe, koji u bilo kojem momentu mogu profesionalno odgovoriti na nepredviđene situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider