Uskoro zakon o OC Јahorina; Besplatno skijanje za djecu Istočnog Sarajeva

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Twitter (@Kovenzi)

Već u prvom kvartalu ove godine biće kreiran novi Zakon o Olimpijskom centru Јahorina, koji bi trebalo da doprinese njenom snažnijem razvoju, najavio je na Јahorini premijer Republike Srpske Radovan Višković. Višković je pozdravio i potpisivanje sporazuma sa gradskim opštinama Istočnog Sarajeva kojim je, već treću godinu, obezbijeđeno besplatno skijanje za djecu s područja grada.

Јahorina je privilegija za Republiku Srpsku, istakao je premijer Srpske ocijenivši da su dosadašnje investicije već dale rezultate. Najavljene su i nove – prije svega pojačano elektroenergetsko napajanje Јahorine koje podrazumijeva zamjenu postojećeg 35 kilovoltnog dalekovoda Pale-Јahorina.

Nadam se da će to biti završeno vrlo brzo, tako da ćemo iduću sezonu dočekati sa 110 kilovoltnim naponom, sa novom trafo-stanicom na Јahorini čime će se problem sa električnom energijom na Јahorini definitivno riješiti – rekao je Višković.

U planu je i izgradnja saobraćajnog prstena ulaska i izlaska sa planine, a u infrastrukturu Јahorine ove godine više od milion maraka uložiće i opština Pale.

U saradnji sa Olimpijskim centrom, dogovorićemo koji su to infrastrukturni projekti. Najvjerovatnije će se odnositi na energetiku, te izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže – naveo je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Da će Јahorina postati nosilac razvoja sarajevsko-romanijske regije, ali i cijele Srpske, uvjereni su u Olimpijskom centru.

Olimpijski centar Јahorina je prošle godine iz vlastitih sredstava investirao šest miliona KM i zadužio se još 16 miliona, uz garanciju Vlade Srpske za izgradnju gondole, ali uprkos svim tim troškovima, mi ćemo ovu godinu završiti pozitivno – ističe Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina.

Kapaciteti na planini su puni, a zahvaljujući novom ski liftu Poljice i gondoli gužve se ne osjete, iako je na stazama ovih dana po 4.500 do 5.000 skijaša. Posebno su u Olimpijskom centru ponosni na to što će i ove godine biti omogućeno besplatno skijanje za djecu Istočnog Sarajeva.

Nastavljamo dobru praksu. Prošle godine je više od 16.500 djece iskoristilo mogućnost besplatnog skijanja, a cilj nam je da vratimo zdrave navike djeci i da ih vratimo na planinu, jer je ova planina njihova – naglašava Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra.

Ovu aktivnost podržao je i predsjednik Vlade Srpske, koji će za ovu namjenu iz budžetske rezerve za svaku gradsku opštinu izdvojiti po 10.000 KM.

Pridružio bih se pozivu da svi zajedno pomognemo i u drugim stvarima koje su potrebne da bi neko dijete došlo na Јahorinu. Nije dovoljan samo ski-pas i prevoz, svakako je potrebna oprema, ishrana, učitelj skijanja i mnoge druge stvari – rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Sporazum sa Olimpijskim centrom o besplatnom skijanju za mlade Istočnog Sarajeva potpisali su predstavnici svih šest gradskih opština.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider