Uručene zahvalnice opštinama I.N.Sarajevo, Pale i Han Pijesak

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: fb/opstinaistocnonovosarajevo

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je načelnicima opština Istočno Novo Sarajevo Ljubiši Ćosiću i Han Pijesak Vladi Ostojiću, te šefu kabineta načelnika opštine Pale Igoru Ikoniću uručio zahvalnice za učešće u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, humanitarnim akcijama i za nesebičnu pomoć djeci i Srbima sa Kosmeta.

Arlov je rekao novinarima da je na ovaj način želio da ukaže na humanost ovih opština prema Srbima na Kosovu i Metohiji i naglasio da je sa Ćosićem, koji je i predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, razgovarao o višednevnoj posjeti delegacije Saveza Kosmetu u drugoj polovini novembra.

On je pozvao sve opštine i gradove u Republici Srpskoj da podrže akciju “Za dječiji osmjeh i zdravlje djece na Kosovu i Metohiji”, koju je Odbor pokrenuo u septembru, a koja traje do 31. decembra, i napopmenuo da će prikupljenu pomoć uručiti uoči pravoslavne Nove godine, od 11. do 13. januara.

Arlov je podsjetio da je ove godine Republiku Srpsku posjetilo oko 900 djece sa Kosova i Metohije u pratnji oko 80 prosvjetnih radnika.

“U Republici Srpskoj je od 2012. godine do danas bilo oko 3.500 djece i oko 300 prosvjetnih radnika sa Kosova i Metohije”, naglasio je Arlov i dodao da je u planu da naredne godine, od 16. do 23. juna, Srpsku posjete djece sa Kosova i Metohije.

On je pozvao sve opštine da se uključe u ovu akciju, ističući da se već prijavila opština Rogatica.

“Republika Srpska se sa velikim ponosom i zahvalnošću pominje među srpskim narodom na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov.

Ćosić je zahvalio Arlovu na zahvalnicama, a posebnu zahvalnost uputio je roditeljima djece iz osnovnih škola “Sveti Sava” i “Petar Petrović Njegoš” koji su bili domaćini djeci sa Kosova i Metohije, odnosno opštine Brdo, te najavio da će opština i naredne godine biti dio ove akcije i ugostiti djecu sa Kosmeta.

On je izrazio nadu da će do kraja oktobra uspjeti da organizuje sjednicu Predsjedništva Saveza opština i gradova na koju će pozvati i Arlova i iznijeti ideju da delegacija Saveza posjeti sve srpske opštine na Kosmetu i da lokalne zajednice planiraju budžetska sredstva koja bi išla u pravcu podrške narodu Kosova i Metohije.

“Kao što Srbija podržava Republiku Srpsku kao majka, tako i mi moramo da podržavamo našu braću na Kosovu i Metohiji”, poručio je Ćosić.

Ostojić je istakao da je Han Pijesak ove godine proslavio svoj stoti Vidovdan, a najljepši poklon koji su mogli dobiti je taj što su djeca sa Kosova i Metohije bili gosti.

On je naglasio da će opština Han Pijesak i dalje podržavati ovu i sve akcije koje se tiču srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Ikonić je podsjetio da je opština Pale prošle i ove godine ugostila po 50 djece sa Kosova i Metohije, te da će i ubuduće podržavati ove akcije.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.