Uručena vozila i oprema vrijedna 745.339 KM

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Republičkoj upravi Civilne zaštite danas su uručena motorna vozila i oprema vrijedna 745.339 KM, koja će doprinijeti unapređenju kompletnog sistema zaštite i spasavanja u Republici Srpskoj.

Donacija za Republičku upravu Civilne zaštite finansirana je dijelom iz budžeta Srpske – 205.001 KM, a dijelom kroz projekat Svjetske banke o hitnom oporavku od poplava – 540.337 KM.

Vozila i oprema uručena su ispred sjedišta ove uprave u Istočnom Sarajevu.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je novinarima da je potrebno ojačati Civilnu zaštitu.

– Želimo da razvijemo sistem zaštite i spasavanja i to tako da svaki građanin Republike Srpske bude osposobljen da reaguje u kriznim situacijama, a da su tu naše službe koje moraju da budu opremljene kako bi im adekvatno pomogle – rekao je Karan.

Karan je istakao da će Vlada Srpske sigurno nastaviti sa opremanjem Republičke uprave Civilne zaštite, navodeći da je jednako važno i jačati svijest kod građana o zaštiti i spasavanju.

On je dodao da je važno upoznati i učenike o tome kako da se ponašaju u eventualno kriznim i vanrednim situacijama.Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed zahvalio je Vladi Srpske na pomoći i dodao da će na ovaj način biti ojačan sistem zaštite i spasavanja u Srpskoj, a time i sama Uprava.

– Riječ je namjenskim vozilima kao što je kamion za prevoz pumpi visokog kapaciteta, koje do sada nismo imali. I ostala vozila će da koriste naše specijalizovane jedinice, prije svega kada je riječ o obavljanju posla na nepristupačnim terenima, a koristiće ih i naši demineri – istakao je Međed.

Međed je dodao da je ovo početak opremanja Uprave i izrazio nadu da će za tri do četiri mjeseca Vlada Srpske obezbijediti značajan dio opreme i to iz oblasti deminiranja.

Nakon svečanog uručenja opreme, u Osnovnoj školi “Sveti Sava” predstavljena je publikacija “Metodologija za izradu plana zaštite i spasavanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj sa smjernicama o postupanju u slučaju opasnosti” i organizovana pokazna vježba pod nazivom “Sigurne škole 2019”.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.