UPOZORENJE VOZAČIMA: Radar do kraja maja na ulicama koje pokriva PU Istočno Sarajevo

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Prema planu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na putnim komunikacijama koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo, do 30. maja 2019. godine, vršiće se kontrola učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine pomoću savremenog radaskog sistema.

Radarskim sistemom vršiće se kontrola brzine kretanja motornih vozila bez zaustavljanja u obje saobraćajne trake u svim dnevnim i noćnim uslovima.

Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, te posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

U toku prva tri mjeseca tekuće godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32 % od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

  1. Zanimljivo da je isti radar i u martu kontrolisao brzinu.Udario Mile haračem po istočnom djelu RS.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider