Uhapšen službenik Opštine Istočna Ilidža, primio 18.130 KM mita od arapskih investitora

Izvor: Avaz.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: ILUSTRACIJA

Slaven Šikuljak, službenik u Opštini Istočna Ilidža, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 18.130 KM od jedne sarajevske firme kako bi omogućio dodjelu lokacije i urbanističko-tehničke uslove za izgradnju stambeno poslovnog objekta. 

Kako saznajemo, Šikuljak je radio kao stručno lice u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Istočna Ilidža, a pogodovao je firmi koja posluje sa arapskim investitorima na gradnji stambeno poslovnih objekata na području te opštine.

Lice se sumnjiči da je u dva navrata tokom prošle godine na svoj žiro račun primio oko 18.130 KM od jednog preduzeća iz Sarajeva, a sve kako bi u svojstvu stručnog lica izvršio radnju koju nije smjeo izvršiti, u okviru svojih službenih ovlašćenja u postupku dodjele lokacijskih i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju stambeno poslovnog objekta, od strane investitora, odnosno firme od koje je primio novac – saopštio je MUP RS.

Pojašnjavaju da je Šikuljak na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 18.130 KM.

Po nalogu Osnovnog suda u Sokocu policijski službenici su pretresli kancelariju, stan i druge objekte koje je koristio S. Š. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku. Protiv osumnjičenog podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu da je počinio krivično djelo primanje mita – navode u MUP RS.

  1. Gospodo novinari, za Vas izgleda ne postoji presumpcija nevinosti. Zasto ne koristite inicijale, zasto puno ime i prezime?!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2