U subotu 9. Susreti dobrovoljnih davalaca krvi na prostoru Rajske doline

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Crveni krst Republike Srpske organizovaće u subotu, 17. juna, devete Susrete dobrovoljnih davalaca krvi, povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca.

Crveni krst Srpske posebnu pažnju posvećuje oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, a osnovni zadatak je promocija, afirmacija i omasovljavanje pokreta dobrovoljnog davalaštva u partnerstvu sa nadležnim institucijama, transfuziološkim centrima i ostalim institucijama“, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta su poručili da se ne bave stručnim dijelom uzimanja i distribucije krvi, te da to čine transfuziološke službe, ali da je ogromna njegova propagandna uloga u okupljanju i afirmaciji dobrovoljnih davalaca.

Susreti se organizuju u skladu sa globalnom kampanjom za ovu godinu, koja je posvećena pripremama za odgovor na katastrofu, a koju sprovodi Svjetska zdravstvena organizacija pod sloganom “Nemoj čekati da se desi katastrofa. Šta možeš učiniti? Daruj krv. Daruj sada”.

Očekuje se da će se na Susretima okupiti više od 600 dobrovoljnih davalaca krvi sa prostora Republike Srpske, ali i veliki broj gostiju i zvanica.

U znak priznanja za nesebičnu humanost pokazanu kroz darivanje krvi radi spasavanja života i zdravlja drugih, na 9. Susretima dobrovoljnih davalaca krvi biće dodijeljena priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima koji su darivali krv više od 130 puta /dva dobitnika/, od 100 do 130 puta /12 dobitnika/, od 75 do 99 puta /28 dobitnika/ i od 50 do 75 puta /44 dobitnika/.

Osim dobitnika priznanja, dobrovoljnih davalaca i predstavnika Crvenog krsta, Susretima će prisustvovati i predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Zavoda za transfuzijsku medicinu, načelnici opština, predstavnici Nacionalnih društava Crvenog krsta iz okruženja, kao i drugi predstavnici ustanova i institucija.

Susret dobrovoljnih davalaca krvi biće održan na prostoru Rajske doline, sa početkom u 11.30 časova.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider