U petak akcija poribljavanja Kasindolske rijeke potočnom pastrmkom

Izvor: GS

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: GS

Aktivisti Grupe građana u okviru inicijative “Stop izgradnji MHE na Kasindolskoj rijeci”, u saradnji sa Sportskim ribolovnim društvom “Željeznica” iz Istočnog Sarajeva, organizuju u petak, 24. jula, akciju poribljavanja Kasindolske rijeke autohtonom vrstom potočne pastrmke.

Aktivisti grupe najavljuju da je okupljanja učesnika akcije predviđeno ispred restorana “Kula” u Istočnoj Ilidži od 9.30 časova, a poribljavanje će se vršiti sa 7.000 potočnih pastrmki u gornjem i donjem toku Kasindolske rijeke.

U saopštenju se dodaje da su akciju podržali građani koji sprovode aktivnosti u vezi sa zaustavljanjem izgradnje malih hidroelektrana i uništavanja ihtio flore i faune rijeke Kasindolke, koja je znatno narušena izgradnjom Male hidroelektrane /MHE/ “Podivič”.

Podršku akciji poribljavanja iskazali su i članovi udruženja “Resursni Arhus centar u BiH” i “Eko-akcija”, te “Koalicija za zaštitu rijeka BiH”, kao i aktivisti brojnih eko-udruženja, planinarskih i ribolovnih društava, lovačkih udruženja u BiH i ljubitelji prirode.

  1. Miki Matic says:

    Poz, ako moze neko da me kontaktira iz SRD zeljeznica uclanio bi se u drustvo.. I volio bi da budem na poribljavanju … 064 414 52 71 viber kontakt..

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider