U Palama sutra “Dani bezbjednosti saobraćaja”

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Policijska uprava Istočno Sarajevo i policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale organizovaće sutra i u petak, 13. septembra, manifestaciju “Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu”.

Ova manifestacija, koja će biti održana na Palama, organizovana je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, opštinom Pale, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske i Auto-moto savezom Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave.

U naredna dva dana u 10.00 časova u osnovnim školama “Srbija” i “Pale”, te vrtićima “Cvrčak” i “Bubamara” biće održana edukativna predavanja, takmičenja u spretnosti upravljanja biciklom i praktični prikazi o bezbjednosti u saobraćaju.

Sutra od 17.00 časova u amfiteatru Osnovne škole “Srbija”, treneri Moto-kluba “Bezbjednost” Beograd i Banjaluka održaće teoretska predavanja motociklistima moto-klubova “Pale” i “Long rajders” o temi bezbjedne vožnje ove kategorije u saobraćaju.

U petak, od 11.30 časova, učenici osnovnih škola “Pale” i “Srbija” kretaće se organizovano u koloni prema Ulici Nikole Tesle gdje će se biti prikazan defile biciklista, motociklista i oldtajmera, nakon čega će se uputiti na šetalište ispred kafe poslastičarnice “Sidnej”.

Ispred poslastičarnice od 12.20 do 12.45 časova učenicima će biti podijeljene krede kako bi ostavili “trag i poruke” vozačima da su i djeca učesnici u saobraćaju na koje treba da se obrati posebna pažnja odraslih, nako čega je u 12.45 časova planirano obraćanje načelnika opštine Pale Boška Jugovića i direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milije Radovića.

U 13.00 časova predviđen je kulturno-umjetnički program nakon kojeg će načelnik Policijske uprave Branimir Šehovac učesnicima manifestacije dodijeliti zahvalnice i priznanja, dok će u 15.00 časova na platou bivše fabrike “Famos” biti upriličena praktična obuka motociklistima moto-klubova “Pale” i “Long rajders”.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider