U Istočnom Sarajevu prvi put održan marš “Besmrtnog puka”

Izvor: Blic.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Blic/MARIANA ĐURIĆ / RAS SRBIJA

Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Istočnom Sarajevu danas je, prvi put, održan marš „Besmrtnog puka“.

Ovu manifestaciju organizovali su Gradska uprava Istočno Sarajevo, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Ambasada Ruske Federacije u BiH.

Programom manifestacije predviđeno je i polaganje vjenaca na spomen-obilježjima posvećenim stradalim u odbrambeno-oslobodilačkim ratovima.

Zamjenik ruskog ambasadora u BiH izjavio je da je glavni cilj ove manifestacije da se podsjetimo i odamo počast herojima koji su živote dali u Drugom svjetskom ratu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo što je ovaj grad, kao jedan od 500 gradova, počeo da organizuje marš besmrtnog puka.

Jedan od učesnika današnjeg marša u Istočnom Sarajevu, Duško Masleša, rekao nam je da je danas ovde sa posebnim ponosom, može da oda počast svojim precima.

– Ovde sam prvenstvo zbog svog dede Rista Masleše, koji je zbog revolucionarnih i antifašističkih aktivnosti bio pritvoren u fašističkoj Italiji i nacističkoj Njemačkoj – rekao je Masleša.

Delegacije grada Istočno Sarajevo, ruske Ambasade, boračkih organizacija i SUBNOR-a položila je vijence na spomen-obilježje u Parku narodnih heroja na Sokocu u 14 časova, a vjenci i cvijeće biće položeni i na spomen-obilježje u ostalim opštinama Istočnog Sarajeva.

  1. Kaskva je ovo slika na čelu kolone? Nisu četnici pobjedili nego partizani. Gdje su vam petokrake

    1. Sram te bilo Petre! I četnici i partizani su se borili protiv fašizma.. I jedni protiv drugih, na žalost.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider