U Istočnom Novom Sarajevu postavljene “pametne” klupe

Izvor: Opština INS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština INS

Danas su u Gradskom parku „Gavrilo Princip“ i na trgu „Republike Srbije“ postavljene „pametne“ solarne klupe.

Riječ je o klupama koje korisnicima omogućavaju USB i bežično punjenje (mobilnih telefona, tableta i laptopa) kao i Bluetooth povezivanje. Takođe, klupa posjeduje kompatibilan ruter koji podržava internet vezu preko 4G modema ili Ethernet adaptera, a korisnicima dijeli konekciju brzinom do 150Mbps. Ova „pametna“ klupa posjeduje i Bluetooth zvučnik, te omogućava dijeljenje željenog audio sadržaja putem istog (muzike).

Konstrukcija klupe izrađena je od nehrđajućeg čelika i PVC plastike, širine 160cm, visine 50cm i širine sjedišta 45cm, težine 46kg. Klupa dolazi sa 80W solarnih panela i baterijama kapaciteta 55Ah.

Uređaje je moguće puniti tokom cijelog dana, zahvaljujući sunčevoj energiji koju solarni paneli provode do baterija. Višak energije pohranjuje se i omogućava nesmetan rad do čak deset dana u slučaju lošijih vremenskih uslova.

Solarne klupe postavljene su u skladu sa ciljevima Programa Opštine Istočno Novo Sarajevo „Pametan grad za period 2020-2023. godine“.

Vjerujemo da će „pametne“ klupe najviše obradovati turiste i mlađu populaciju naših sugrađana, ali i starije koji će tu moći odmoriti i napuniti svoj mobilni uređaj – rekli su iz Opštine.

    1. Svaka čast, stalno me pozitivno iznenadjujete, bravo još jednom

  1. Anonymous says:

    Svaka cast.Bravo.Nedavno je Trnovo dobilo pametnu klupu pa sam se pitala

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider