U bolnici “Srbija” 20 službenika darovalo krv

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, njih 20, danas su dali krv za potrebe Bolnice “Srbija”, povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila.

Inspektor u ovoj policijskoj upravi Ljubiša Spasojević rekao je novinarima da ova uprava dva puta u toku godine organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, kao i da se uvijek rado odazove.

Šef Službe za transfuziologiju u Bolnici “Srbija” Jelena Stojanović Lukić istakla je da je ovo tradicionalna akcija i da se svaki put povećava broj dobrovoljnih davalaca, od kojih se obično prikupi 30 do 40 jedinica krvi.

Ovakve akcije su nam veoma značajne da bi uvijek imali svježe jedinice krvi – rekla je Lukićeva i dodala da u Bolnici “Srbija” ima dovoljno zaliha jer je u oktobru i novembru dosta planiranih dobrovoljnih davanja.

Službenik Policijske uprave Istočno Sarajevo Ivana Novosel rekla je da je od 2002. godine dobrovoljni davalac krvi i da joj je ovo deveti put.

Rado se odazivam akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Lijepo je darovati krv i znati da će nekome to pomoći i spasiti život – rekla je Novosel.

Ona je apelovala da svi policijski službenici i građani Istočnog Sarajeva koji mogu da daruju krv da se odazovu ovakvim akcijama.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider