Tužilaštvo zatražilo dugotrajni zatvor za ubistvo Lazarevića

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Nezavisne novine

Republički tužilac Dragica Glušac zatražila je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da na dugotrajni zatvor osudi Sašu Vidovića (37) iz Bijeljine i Aleksandra Bulatovića (33) iz Banjaluke zbog ubistva Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva.

Njima se opet sudi zbog ovog zločina jer je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju presudu kojom su bili osuđeni na 39 godina robije i slučaj vratio na novo suđenje. Tužilac Glušac istakla je da je u ponovljenom postupku dokazana krivica optuženih koji su detaljno isplanirali  ubistvo.

Nabavili su oružje, ukrali vozilo koje su zapalili u Sarajevu da prikriju tragove – rekla je Glušac i dodala da traži da im se produži pritvor u kome se nalaze.

Branilac optuženog Bulatovića, advokat Milan Petković kazao je da tužilaštvo ničim nije dokazalo krivicu njegovog klijenta.

Istraga je bila površna, a pojedini dokazi su nezakoniti. Nema očevidaca ubistva, ni paljenja vozila ni nabake oružja. U vozilu za koje  tužilaštvo tvrdi da je korišteno u zločinu, nađeni su jakna i peškir za koji ne znamo čiji su. To ukazuje na postojanje druge osobe – kazao je Petković.

Bulatović je kazao da mu je žao što je Lazarević ubijen, ali da ni na koji način nije doprinio njegovoj smrti niti je  učestovao u zločinu.

Tri godine sam zatočenik optužnice. Sa  Lazarevićem sam bio u dobrim odnosima i nisam imao motiv da mu naudim – kazao je Bulatović.

Otac ubijenog Lazarevića, Braco, istakao je da Sud optužene treba da osudi ako su krivi, a ako nisu onda neka ih pusti i oslobodi.

Odbrana optuženog Saše Vidovića nije iznijela završne riječi i to će učiniti na sljedećem ročištu. Vidovića i Bulatovića terete da su Lazarevića usmrtili 16. oktobra 2016. godine kada su na njega dva časa iza ponoći ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u “golfu 7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider