Tunel Kalovita brda u funkciji početkom decembra

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Početkom septembra počela je rekonstrukcija tunela Kalovita brda u Palama. Vrijednost ove investicije je oko milion i po maraka. Šta je do sada urađeno provjerio je kolega Bojan Čvoro koji se javlja iz Istočnog Sarajeva.

Radovi teku planiranom dinamikom izvođači radova do sada nisu naišli na neke nepredviđene okolnosti što im olakšava rekonstrukciju. Trenutno se radi sanacija postojeće betonske obloge i izrada hidroizolacije tunelske cijevi. Prema svim dosadašnjim pokazateljima, rok od 90 dana za izvođenje radova biće ispoštovan, tako da će tunel biti u funkciji od početka decembra.

 Naglo zahlađenje i obilne padavine nisu omeli izvođače, radi se punom parom kako bi se ispoštovali svi rokovi. Ometanja i nepredviđenih situacija do sada nije bilo što olakšava rekonstrukciju, tako da izvođenje radova teče planiranom dinamikom.

“Trenutno se izvode radovi na sanaciji postojeće betonske obloge, izradi hidroizolacije tunelske cijevi, izradi sistema odvodnje, odnosno drenažnog sistema sa lijeve i desne strane tunela, i započeti su radovi na izradi sekundarne konstrukcije tunela”, izjavio je Stevan Batinić,inženjer Romanija puteva AD Sokolac.

Od septembra, kada su krenuli prvi radovi, tunel je zatvoren, pa je saobraćaj preusmjeren na putni pravac Kalovita brda koji nije u tako dobrom stanju. Vozači, a i građani Pala su u nekoliko navrata skretali pažnju pa je put saniran. Iz opštine mole sve vozače za strpljenje jer će uskoro tunel biti otvoren za saobraćaj.

“Molio bih građane Pala, koji koriste Romanijsku ulicu ako alternativni put, da imaju strpljenja i da znaju da je vrjednost investicije tolika da se isplati da namučiti jer ono što građani Pala dobijaju je mnogo bitnije od toga kako će se saobraćaj odvijati u ovom periodu”, rekao je načelnik Pala Boško Јugović.

Po završetku radova, a to je početak decembra, krenuće se u tendersku proceduru za rekonstrukciju Romanijske ulice koju će finansirati Vlada Srbije u iznosu od 500.000 evra za koju će se potpisati ugovor naredne sedmice sa Ministarstvom finansija RS.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider