Trnovo pred izbore – manipulacije sa prijavom prebivališta

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Uoči izbora u Trnovu, manipulacije sa prijavom prebivališta. Policijska stanica u ovoj opštini donijela je rješenje o poništenju prijave prebivališta za 25 lica na području ove opštine. Prema evidenciji CIK-a, u Trnovu oko 1.200 registrovanih birača. Za 24. septembar, zakazani su prijevremeni izbori za načelnika ove opštine, nakon iznenadne smrti ranijeg načelnika, Gorana Vujičića.

Rok za zaključivanje Centralnog biračkog spiska za prijevremene izbore za načelnika Trnova ističe sutra. U međuvremenu, pripadnici MUP-a Srpske provjeravali su mjesta prebivališta na području ove opštine da bi spriječili fiktivne prijave. Utvrdili su da je od 11. do 25. avgusta, 25 građana prijavilo prebivalište suprotno odredbama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH. Njihove prijave su poništene i izdati su im prekršajni nalozi.

“Podsjećamo da je u proteklom periodu doneseno još 17 rješnjea o poništenoj prijavi prebivalištva na području ove opštine, jer je utvrđeno da su lica dala podatke koja nisu u skladu sa Zakonom o prebivalištu i boravištu građana BiH”, kaže Vesna Stokanović, portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U trci za načelnika Trnova su SNSD-ov Dragomir Gagović i SDS-ov Nenad Mišović. Aktuelni v.d. zamjenika načelnika Nenad Mišović, kaže da svi imaju pravo na promjenu prebivališta u skladu sa zakonom.

“I jedna i druga strana su prijavljivale , ja tih podataka nemam, ja iz sredstva informisanja i nekih stranica tako saznam šta se to gore dešava i kada je u pitanju poništavanje”, rekao je Nenad Mišović, v.d. zamjenika načelnika opštine Trnovo.

 U Trnovskom SNSD-u vjerjuju da se promjene prijave prebivališta dešavaju u svrhu predizborne kampanje.

“Ne biramo načelnika Lukavice, odnosno Istočnog Sarajeva, samim tim bilo bi prirodno da glasaju, da se odluče za bolji program i tu nema problema”, naveo je Dragomir Gagović.

 Zvanična predizborna kampanja u Trnovu počinje 9. septembra i traje 15 dana, do 24. septembra, kada će stanovnici ove opštine da dobiju novog načelnika.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider