Trapara: Zaustaviti nasilje u osnovnim školama

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Zoran Trapara izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog porasta vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” u ovoj lokalnoj zajednici.

Trapara, koji je i član Školskog odbora OŠ “Petar Petrović Njegoš”, pita – ko je i zašto prije neki dan napao osnovca i zašto ništa nije preduzeto? Izrazio je veliku zabrinutost za bezbjednost učenika ove škole i pita se zašto niko ne pominje odgovornost zaposlenih u ovoj školi.

Smatram da je to logično i potrebno ako želimo da djelujemo preventivno i na vrijeme spriječimo moguće nove incidente sa još ozbiljnijim posljedicama po đake ove škole. Pitam odgovorne u školi zašto niko nije obratio pažnju na snimke sa video-kamera – kategoričan je Trapara.

On dodaje da ovo nije prvi slučaj da stariji đaci maltretiraju mlađe učenike, i da se čudi ko sve to i zašto prikriva i zatašakva.

Trapara je rekao da je prošle godine na đačkoj ekskurziji učenik devetog razreda ove škole u Trebinju na svog druga potegao nož, ali je, kako navodi, i taj incident prikriven i o njemu nikada nije javno progovoreno.

Kada ćemo konačno reći “ne” i “stop” vršnjačkom nasilju i maloljetničkoj delinkvenciji? Zašto se direktor škole nije pobrinuo da o ovoj temi bude održana sjednica Školskog odbora – pita Trapara.

Vezane vijesti:

Vršnjačko nasilje u I. Sarajevu: “Roditelji, pričajte sa svojom djecom”

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider