“Toplana” I. N. Sarajevo: Od sutra grijanje

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Preduzeće “Toplana” u Istočnom Novom Sarajevu sutra će početi isporuku toplotne energije korisnicima, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Bojan Lubura.

On kaže da će cijena grijanja biti na prošlogodišnjem nivou, pa će domaćinstva i dalje tokom 12 mjeseci plaćati 1,47 KM po kvadratu sa PDV-om, a poslovni subjekti 2,81 KM.

Lubura je rekao da je obezbjeđen energent za predstojeću grejnu sezonu i da su ispunjeni svi tehnički uslovi koji će zadovoljiti potrebe korisnika.

Planiramo da već naredne godine iz Švajcarske nabavimo kombinovane kotlove na lož ulje i plin koji će imati veću iskorištenost energenta, tako da će i cijena grijanja biti niža – rekao je Lubura.

On je objasnio da su kotlovi, koje planiraju kupiti kreditnim zaduženjem, stari tri sezone i da su uspjeli do njih da dođu zbog izmještanja jednog ugašenog postrojenja u Švajcarskoj.

Kreditno zaduženje neće biti veliko, a tačan iznos biće poznat nakon izrade kompletnog projekta nove kotlovnice, ali mislim da će ova investicija iznositi oko 500.000 KM – istakao je Lubura.

On je naveo da su sadašnja postrojenja “Toplane” stara 43 godine, a da je fabrika koja je proizvela kotlove ugašena 1983. godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider