Tola kompani: Neprimjereni pokušaji politizacije nesreće

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 dana u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: rtrs

U preduzeću “Tola kompani” iz Zenice smatraju neprimjerenim pokušaje politizacije slučaja požara u bivšoj fabrici “Energoinvest-RAOP” u Istočnom Sarajevu, koji se desio u subotu, 10. avgusta, navodeći da je, prema nezvaničnim rezultatima istrage, riječ o nesrećnom slučaju.

“S obzirom na to da istraga još nije završena, zbog ozbiljnosti situacije, visine štete, održavanja dobrih poslovnih odnosa i drugih posljedica požara – mi ćemo sačekati zvanične rezultate istrage, a potom ćemo zajedno sa poslovnim partnerima da definišemo međusobna prava i obaveze”, navedeno je u saopštenju ovog preduzeća koje je u ugovornom odnosu sa firmom “Elektroinženjering” iz Banjaluke, vlasnikom imovine bivšeg “Energoinvesta” u Istočnom Sarajevu.

U zeničkom preduzeću na osnovu nezvaničnih rezultata istrage pretpostavljaju da je do požara došlo usljed nesrećnog slučaja, odnosno nepažnje jednog od radnika, koji su u okviru svojih redovnih zadataka bili u hali koju je zahvatila vatra.

Iz zeničkog preduzeća napominju da su u svakodnevnoj komunikaciji sa upravom “Elektroinženjeringa”, te da su preliminarno definisani uslovi pod kojim će sporazum o naknadi štete, međusobnim pravima i obavezama biti potpisan po okončanju istrage, odnosno relevantnih utvrđivanja činjeničnog stanja nadležnih institucija i procjena ovlaštenih lica u pogledu visine štete.

“Smatramo da ćemo sva međusobna pitanja, koja su proistekla iz tragičnog događaja, sa društvom Elektroinžinjering riješiti sporazumno, van suda i u duhu dobre poslovne saradnje koja će biti nastavljena”, ističe se u saopšenju zeničke firme.

Iz preduzeća “Tola kompani” pozivaju sve političke subjekte, a naročito medije, da se uzdrže od svake aktivnosti koja dodatno otežava položaj u ovom nesrećnom događaju.

Iz Preduzeća “Elektroinženjering” Banjaluka, vlasnika imovine bivšeg “Energoinvesta” u Istočnom Sarajevu, ranije je saopštilo da požar nije podmetnut, već da je riječ o nesrećnom slučaju za koji je odgovorno društvo “Tola Kompani” iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatiće svu nastalu štetu.

Iz Srpske demokratske stranke /SDS/ ranije su izrazili sumnju da je požar u krugu bivše fabrike “Energoinvest” u Istočnom Sarajevu podmetnut da bi se, kako tvrde, prikrili tragovi “ogromnog kriminala”.

Vezane vijesti:
U toku uviđaj o uzroku požara u “Energoinvestu”
Požar u “Energoinvestu – RAOP” nije podmetnut, najavljena tužba protiv Šarovića
Ćosić: Optužujući druge SDS želi da skine odgovornost sa sebe
Potpuno lokalizovan požar u bivšoj fabrici Energoinvesta

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.