Tešanović: Tim Agencije uključen u pripremu prostora Bolnice “Srbija” za novi CT aparat

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Zamjenik direktora Agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH Zoran Tešanović izjavio je da je trenutno tim Agencije sa rukovodstvom Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu uključen u pripremu prostora za novi CT aparat koji je donacija Međunarodne agencije za atomsku energiju za Evropu /IAEA/.

“Neophodno je da svi tehnički uslovi budu ispunjeni prije isporuke opreme. Uslov finansijera i isporučioca jeste da onaj koji dobija opremu u potpunosti mora da pripremi prostor za prijem uređaja, a, u suprotnom, uređaj ne može biti isporučen”, izjavio je Tešanović Srni.

Tešanović je ranije rekao da je procedura za nabavku CT aparata za potrebe novootvorene Bolnice “Srbija” pokrenuta, te da bi za nekoliko mjeseci trebalo da bude određen dobavljač, a potom slijedi i racionalan rok isporuke.

On je napomenuo da tenderska procedura u ovakvim slučajevima obično traje dva do tri mjeseca, te da se tek nakon toga i mogu očekivati konkretnije informacije o tome kada će zvanično novi CT aparat i biti isporučen ovoj zdravstvnoj ustanovi.

Zamjenik direktora Agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH je podsjetio da je direktor Sektora tehničke saradnje Međunarodne agencije za atomsku energiju za Evropu /IAEA/ Ana Rafo Kaijad, tokom posjete u oktobru, informisala rukovodstvo bolnice u Istočnom Sarajevu da će ova zdravstvena ustanova dobiti CT uređaj, vrijedan više od milion KM.

Tešanović je napomenuo da će novi CT aparat mnogo značiti jer će vrijeme čekanja na pregled biti bitno skraćeno, dodajući da bi on uskoro trebalo da sa rukovodstvom Bolnice razgovara i o planu edukacije osoblja koje će raditi na ovom aparatu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider